منو

نکاتی درباره نصب دزدگیر

نصب و راه اندازی

در این بخش اشکالات مرتبط به قفل مرکزی، آموزش رنگ بندی سیم کشی خودرو در نصب دزدگیر، تشخیص نوع قفل مرکزی و سیم های انواع دزدگیر خودرو آورده شده است. اگر نصاب دزدگیر هستین و یا میخواهید آموزش آنلاین نصب دزدگیر را از اینترنت فرا گیرید حتما این مقاله را در گوشی خود ذخیره داشته باشید.

نکاتی درباره نصب دزدگیر
دسته‌بندی: نصب و راه اندازی

نکاتی درباره نصب دزدگیر

در آموزش نصب دزدگیر ماشین لازم است که یکسری نکات را بدانیم تا بتوانی کار را بهتر پیش ببریم. شناخت سیم کشی دزدگیر، رنگ بندی سیم ها و سوکت ها میتواند ما را در بهبود کار کمک کند. همچنین یک نصاب دزدگیر خودرو لازم است که اطلاعاتی درباره برق خودرو داشته باشد.

نکات نصب دزدگیر ماشین

  1. اولین چیزی که یک نصاب باید بداند اطلاعاتی در مورد ماشین است که بعدا در مورد ان صحبت می کنم مثل لادری ها، لامپ سقف،قفل مرکزی، وضعیت ریموت کنترل ها
  2. لامپ تست
  3. سیم چین کوچک و سیم لخت کن و چسب وایر
  4. نقشه فنی دستگاه 

سیم فلاشرها (parking light): این سیم بروی کیت اصلی دو تا است که رنگ انها در اکثر دزدگیر ها قهوه ای می باشد.

از لامپ تست استفاده می کنیم به این صورت که ابتدا یکی از راهنماها (چپ یا راست) میزاریم تا کار کند و یکسر لامپ تست را به بدنه و سر دیگر در سوکتی که حدس می زنیم سیم راهنما در آن هست وصل می کنیم که با راهنما زدن لامپ تست ما هم خاموش و روشن می شود و همین کار را برای سمت دیگر انجام می دهیم که بعدا از پیدا کردن سیم های مذکور، سیم های فلاشر را به این دو سیم وصل می کنیم.

نحوه نصب سیم لادری: منظور از لادری همان پین سوییچ لای در است که هنگامی در باز می شود لامپ سقف اتومبیل روشن می شود که دزدگیر ما از طریق این کلیدها متوجه می شود که در کی باز و یا بسته می شود که این جزء همان سیم های مهمی است که باید وصل شود.

از هر کدام از این پین ها یک سیم بروی سوکت های زیر فرمان می آید ولی ما باید آن سیمی را پیدا بکنیم که بین این چهارتا در مشترک باشد. اما این نکته را باید ذکر بکنم که خروجی این لادری ها در ماشین ها متفاوت است که به شرح زیر می باشد:

  • در یکسری از ماشین ها خروجی لادری مثلا در پراید و یا پژو 405/L90/پیکان/سمند و ... منفی می باشد یعنی ما برای پیدا کردن این سیم بوسیله لامپ تست باید یک سر آن را به مثبت و سر دیگر آن را در سوکتی که حدس می زنیم سیم لادری مشترک تمامی درها در آن هست می زنیم و هنگامی که کلید لادری پایین باشد چراغ ما خاموش می شود و هنگامی که بالا باشد چراغ ما روشن می شود که به عنوان مثال در پراید کنج ماشین سمت راننده کنار پدال کلاچ یک دسته سیم آمده که با شکافتن آن یک سیم برنگ قرمز خط آبی می باشد که همان سیم مورد نظر ماست.
  • در یکسری از ماشین ها خروجی لادری آنها مثبت است مثل 206 و کمری و... که ما برای پیدا کردن آن بوسیله لامپ تست یک سر آن را به منفی یا بدنه وصل می کنیم و سر دیگر در سوکت مذکور برای پیدا کردن آن. تفاوت این مدل برای این است که در باز می شود و سپس بسته می شود لامپ سقف آن بعدا از چند ثانیه خاموش می شود که به این کار اصطلاحا لادری تاخیری می گویند که برای نصب دزدگیر برای این ماشین ها باید دقت لازم را کرد (مخصوصا در ماشین های کامپیوتری)

آموزش برق خودرو

برق و Acc: در دزدگیر سیمی وجود دارد به نام Acc که جز همان 10 سیمی می باشد که باید وصل شود. این سیم از آن جهت مهم می باشد که دزدگیر متوجه می شود ماشین کی روشن و کی خاموش می باشد که روش نصب آن به این صورت است:

در اصل این باید به سیم پله اول سویچ متصل شود یعنی وقتی سویج یک پله باز می شود خروجی سیم فوق مثبت است که ما برای پیدا کردن ان بوسیله لامپ تست اول یک پله سویچ را باز می کنیم و بعد یکسر لامپ تست را به بدنه و سر دیگر در سوکتی که حدس می زنیم سیم Acc در آن وجود دارد که با پیدا کردن آن لامپ تست ما روشن و با بستن کلید سویچ لامپ تست ما خاموش می شود. (اگر این سیم وصل نشود دزدگیر در هنگام رانندگی فعال می شود)

وصل کردن برق +12v دستگاه: برای وصل کردن سیم برق باید تا جایی که امکان دارد از پشت سویچ بگیرد مخصوصا در تولیدات جدید شرکت ها

آموزش نکات قفل مرکزی دزدگیر ماشین

قفل مرکزی: یکی از مهمترین قسمت های نصب دزدگیر بروی اتومبیل استفاده صحیح و تشیخص نوع قفل مرکزی است که باید بدرستی تشخیص داده وگرنه به سیستم قفل مرکزی صدمه وارد می شود و در ماشین های کامپیوتری، عیب در ECU رخ می دهد.

قفل مرکزی کل ماشینهایی که در دنیا هست به 4 صورت است:

  1. ماشین های تیپ پیکان و پراید
  2. ماشینهای تیپ پژو 405
  3. ماشین های تیپ پژو 206 و زانتیا (کامپیوتری)
  4. ماشین های تیپ بنز آئودی (تیپ بادی): زمینه اش در ایران بسیار کم است.

قفل مرکزی تیپ پیکان و پراید

در اینگونه ماشین ها قفل مرکزی فقط با در راننده عمل می کند و داخل در راننده پمپی وجود ندارد بلکه پمپ میکروسوئیچی است (سه سیم: قهوه ای/مشکی/سفید) که با بالا رفتن زبانه پلاتین وسط (سیم مشکی) با پلاتین بالایی (سیم قهوه ای) اتصال می کند و دستگاه مرکزی قفل مرکزی درهای ماشین را باز می کند و با اتصال پلاتین وسط (سیم مشکی) به پلاتین پایین (سیم سفید) قفل مرکزی درهای ماشین را می بندد. حالا ما در این نوع تیپ نیاز به دوسیم (سبز و آبی) دیگر داریم که پمپ بسمت بالا یا پایین برود تا درها قفل و باز شوند که برای این کار نیاز به یک پمپ 5 سیم داریم که پمپ 3 سیم برداشته شود و یک پمپ 5 سیم بجای آن نصب شود که سه تای آن همانطور که گفته شد برای میکروسوئیچ است که با فشار دادن دکمه باز و قفل کردن روی در عمل می کند و دوتای دیگر که برای وصل کردن به سیم های قفل مرکزی دزدگیر که فرمان باز و بسته شدن را صادر می کنند متصل می شود (سبز و آبی).

در تیپ اینگونه ماشین ها (قبل از سال 87) در درب راننده پمپ سه سیم می گذاشت که نصاب مجبور بود پمپ را تعویض کند و یک پمپ 5 سیم بجای آن بگذارد و یا یک پمپ دو سیم به آن اضافه بکند (رنگ این پمپ ها استاندارد جهانی است و همه جا به همین شکل است فقط گاهی ممکن است جای آنها را عوض کنید در تولیدات سال 87 به در درب راننده این گونه ماشینها پمپ 5 سیم گذاشتند که فقط کافی است روکش در را باز کرده و دو سیم از سیم های دزدگیر را به دوسیم اضافی پمپ وصل کرده و دیگر نیاز به اضافه کردن و یا تعویض پمپ نیست.

اینگونه ماشین ها عبارتند از:

پراید / پیکان / دوو CiELO / دوو ماتیز / رونیز / مزدا 323 و ...

نکته:
این تیپ ها را می توان از طریق باز و بسته کردن قفل درب شاگرد تشخیص داد اگر با درب شاگرد عمل نکرد و فقط با در راننده درها باز و بسته شد این ماشین هر چی که می خواهد باشد تیپ قفل مرکزی آن پراید و پیکان است، به شرط آنکه شرکت تولیدی هیچ گونه ریموتی به خریدار نداده باشد.

نحوه سیم کشی تیپ پیکان یا پراید

در نقشه های فنی دزدگیرها به این نوع تیپ اصطلاحا تیپ استاندارد یا positive & negative trigger یا تحریک مثبت یا منفی می گویند.
این نوع تیپ از این لحاظ استاندارد است چون که در آن هیچ نوع سیمی قطع نمی شود 
در نقشه قسمتی به نام CENTRAL DOOR LOCK DIAGRAM وجود دارد که ما با این قسمت سروکار داریم، در اینجا برای استفاده از این نوع تیپ باید به قسمت STANDARD یا positive & negative trigger نگاه کنیم 
امروزه اکثر دزدگیرها قسمت قفل مرکزی شان از رنگهای مشابه استفاده می کنند. البته در کلاس آموزش نصب دزدگیر ماشین کلیه این مباحث روی انواع خودرو عملا به کارآموز نشان داده میشود تا تسلط بیشتری بدست آورند.

در قسمت قفل مرکزی رنگ سیم ها به این صورت است:
Orange   نارنجی - White   سفید - Yellow   زرد
Orange/black (سیم نارنجی رنگ با رگه مشکی) - White/black (سیم سفید رنگ با رگه مشکی) - Yellow/black (سیم زرد رنگ با رگه مشکی)
در این نوع تیپ سیم زرد و زرد رگه دار باید به برق 12 ولت متصل شود که یکی برای باز و دیگری برای بسته.
سیمهای نارنجی و نارجی رگه دار باید به منفی متصل شوند.
سیم های سفید و سفید رگه دار باید به سیم های پمپی که در درراننده وجود دارد متصل شود (سیم های سبز و آبی).
 بعد از وصل کردن سیم های فوق اگر دیدید با فشار دادن دکمه باز (ریموت کنترل) درها قفل شد باید دو سیمی که به سمت پمپ درراننده بردید، جایشان عوض کنید مثلا اگر سفید را به آبی وصل کرده بودید حالا به سبز وصل بکنید.

توجه: سیم های رگه دار مربوط به باز می باشند.

قفل مرکزی تیپ پژو 405 (تحریک پذیر منفی)

در اینگونه ماشینها از میان سیم هایی که از داخل درب راننده به داخل اطلاق می آیند 2 سیم وجود دارد که توسط لامپ تست (-) اگر به یکی بزنیم درها قفل می شوند و اگر به دیگری بزنیم درها باز می شوند {برای اینکار یک طرف لامپ تست را به بدنه و طرف دیگر را در سوکتی که حدس می زنیم سیم های قفل مرکزی در آن وجود دارد وارد کرده تا سیم های مورد نظر پیدا شوند} بنابراین در این تیپ دیگری نیازی به باز کردن رودری راننده و نصب پمپ نیست و خیلی راحت قفل مرکزی با دزدگیر عمل میکند.

نکته: برای تشخیص نوع قفل مرکزی این نوع تیپ اگر شاسی قفل درب در راننده و هم درب شاگرد فشار داده شود تمام درها قفل می شوند.
مثل ماشینهای:
glx - rd پرشیا - سمند – ماکسیما – دوو اسپروو 2000 - اپل کورسا – پارس و 405

سیم کشی تیپ پژو 405

در این نوع تیپ دو سیم نارنجی قطع می شود، دو سیم زرد به منفی متصل می شود و دو سیم سفید و سفید خط مشکی به سیم های قفل مرکزی متصل می شود.
قفل مرکزی این نوع تیپ تحریک پذیر منفی می باشد.

اگر میخواهید کار نصب دزدگیر ماشین را حرفه ای یاد بگیرید حتما تجربه اولیه تئوری خود را زیر نظر یک نصاب بدست آورید تا در کار دچار مشکل نشوید.

نصب و راه اندازی
ارسال پیام در واتساپ