آموزش شناخت رله صنعتی
رلهها این امکان را فراهم میسازند که توسط یک سیگنال کنترلی ضعیف (جریان الکتریکی بسیار کم) بتوان تجهیزاتی با جریان بالا را راهاندازی و کنترل نمود.کنتاکتورها ازلحاظ ساختمان فیزیکی و عملکردی کاملاً مشابه رله عمل میکنند.تفاوت عمده رله و کنتاکتور در این است که رله در مدار فرمان استفاده میشود و کنتاکتور در مدار قدرت یا بهعبارتدیگر رلهها برای حفاظت و تقویت جریان خروجی تجهیزات کنترلی مانند PLC و … استفاده میشود و کنتاکتور برای تقویت سیگنال خروجی رله در کنترل تجهیزات قدرت اعم از الکتروموتورها، بانکهای خازنی، مدارات روشنایی، گرمکنهای الکتریکی و … استفاده میشود، ازاینرو میتوان رله را یک مدار واسط نیز نامید.
رله کمکی
توضیحات رله کمکی
رله کمکی یک کلید الکتریکی است که بوسیله یک آهن ربای الکتریکی عمل مکانیکی سوییچ را انجام می دهد. رله ها برای کنترل یک مدار با سیگنال های توان پایین (با ایزوله کردن کامل بین مدار فرمان و مدارات قدرت) و یا زمانی که بخواهیم چندین مدار را با یک سیگنال کنترل کنیم استفاده می گردد. از مزایای این نوع رله ها می توان به حذف هارمونیک, توانایی سوییچینگ بالا, قطع و وصل بدون جرقه اشاره نمود. همینطور رله ها بصورت گسترده در تلفن ها و کامپیوترها برای انجام عملیات منطقی به کار گرفته شده اند.
رله صنعتی
توضیحات رله صنعتی
رله های صنعتی یا رله های شیشه ای عموما در صنعت و سیستم های اتوماسیون صنعتی , در سیگنالینگ و سیستم های حفاظت , در سیستم های کنترل و الکتریکی استفاده می گردند .
ویژگی های رله صنعتی
- تعداد کنتاکت ها از یک تا چهار کنتاکت
- جریان کنتاکت سوییچ که می تواند تا 48A افزایش یابد (بستگی به نوع رله دارد)
- در انواع سیم پیچ جلوگیری از افزایش ولتاژ
- در انواع فلگ دار ودکمه تست دستی رله و امکان قفل کنتاکت های باز و بسته
- قابلیت نصب بر روی برد (PCB) , سوکت ها و پایه , ریل های 35 میلیمتری
رله مینیاتوری
توضیحات رله مینیاتوری
با توجه به عمومیت این نوع رله ها, رله های مینیاتوری ممکن است در سیستم های آلارم, به عنوان سیستم اینترفیس در اتوماسیون صنعتی, سیستم های قدرت الکتریکی, سیستم کنترل روشنایی, سیستم کنترل روشنایی راه پله, سیستم کنترل روشنایی اضطراری, سیستم های کنترل خانگی و تجهیزات صنعت غذایی و در سیستم های متعدد برق استفاده گردد.
ویژگی های رله مینیاتوری
- رنج گسترده سیم پیچ ولتاژ AC و DC
- جریان کنتاکت سوییچ که می تواند تا 20A افزایش یابد (بستگی به نوع رله دارد)
- دارای ارتفاع از 10.5 تا 26 میلیمتر (بستگی به نوع رله دارد)
- توان الکتریکی عایقی بالا
- قابلیت نصب برروی PCB , SMT و سوکت ها و پایه
رله ماژول اینترفیس (رله PLC)
توضیحات رله ماژول اینترفیس (رله PLC)
رله های ماژول اینترفیس برای انجام عمل جدا سازی ورودی و خروجی در کاربردهای کنترلر های PLC, در بسیاری از دستگا های الکتریکی بعنوان اینترفیس ویا عناصر خروجی استفاده می شوند.
رله روبردی
توضیحات رله روبردی
رله های روبردی (رله های PCB), به عنوان مثال در دستگاه های مخابراتی, تجهیزات دفتری و اداری, سیستم های آلارم, دستگاه های اندازه گیری, دستگاه های نظارت پزشکی, دستگاه های AV, سنسورهای کنترل استفاده می شود.
رله ریلی
توضیحات رله ریلی
رله های الکترومغناطیسی سری MT-PI در قالب رله های ریلی که برای نصب مستقیم برروی ریل های 35 میلیمتری طراحی شده اند.
رله قابل برنامه ریزی
توضیحات رله قابل برنامه ریزی
رله های قابل برنامه ریزی شرکتRelpol که در نمونه های مختلف پیشنهاد می شود. نمونه هایی با 8 ورودی و 4 خروجی رله ای یا ترانزیستوری, 16 ورودی و 8 خروجی رله ای یا ترانزیستوری, با صفحه نمایش و بدون صفحه نمایش, با منبع تغذیه: 12,24,220 ولتی DC و 230V AC, قابل برنامه ریزی با زبان های برنامه نویسی LAD و STL , با وجود نمایش LED جهت, وضعیت دستگاه و ورودی و خروجی ها, قابل نصب بر روی ریل 35 میلیمتری و قابلیت برقراری ارتباط از طریق MODBUS RTU/NEED Master و توانایی برقراری ارتباط با نمونه های دیگر رله های مدل NEED.
رله تایمری
توضیحات رله تایمری
رله های تایمری در قالب ریلی و صنعتی موجود هستند. و در سیستم های ولتاژ پایین, اتوماسیون صنعتی, BMS, سیستم های تهویه هوا, سیستم های گرمایش, حفاظت, سیگنالینگ, سیستم های آلارم , روشنایی و ... استفاده می شوند.
رله های آنی
توضیحات رله های آنی
رله های آنی شرکت انردیس، در انواع مختلف تک سیم پیچه (مونواستابل، Monostable)، دو سیم پیچه (بی استابل، Bistable) عرضه می شوند و بعضی از مدل های این رله ها عملکرد سریعی دارند.
رله های تک سیم پیچه (مونواستابل): رله های نوع مونواستابل بسیار مورد استفاده قرار می گیرند و از رله های پرکاربرد هستند. زمانیکه جریان از سیم پیچ عبور می کند، آرمیچر متحرک کنتاکت ها را تحریک نموده و باعث تغییر وضعیت کنتاکت ها می شود. زمانیکه جریان قطع شود، آرمیچر و کنتاکت ها به حالت اولیه خود باز می گردند.
رله های دو سیم پیچه (بی استابل): این نوع رله دارای دو سیم پیچ است که در روبروی یکدیگر واقع شده اند. زمانیکه جریان از یک سیم پیچ عبور می کند، باعث تحریک آرمیچرمتحرک و کنتاکت های آن شده و کنتاکت ها حرکت می کنند. در ضمن وضعیت کنتاکت ها حتی اگر این سیم پیچ برقدار نباشد، به حالت اولیه برنخواهد گشت و توسط سیستم مکانیکی و یا مغناطیسی در وضعیت خود باقی خواهند ماند و به منظور تغییر وضعیت کنتاکت ها باید جریانی از دومین سیم پیچ عبور کند.
رله های تاخیر زمانی
توضیحات رله های تاخیر زمانی
رله های تاخیر زمانی، رله های کنترلی هستند که بر اساس زمان، عملیات کنترل را انجام می دهند. تفاوت اصلی رله و رله های تاخیر زمانی، در زمان باز و بسته شدن کنتاکت هاست. در یک رله کنترلی، زمانیکه ولتاژ به یک سیم پیچ اعمال شود و یا از آن برداشته شود، وضعیت کنتاکت ها تغییر می کند. اما در رله های تاخیر زمانی، کنتاکت ها قبل و یا بعد از مدت زمان معینی، باز و بسته می شوند.
رله های تاخیر زمانی به دو نوع کلی Make و Break تقسیم می شوند:
- نوع Make: زمانیکه جریان از رله می گذرد، سیم پیچ آن بعد از یک مدت زمان معین (قابل تنظیم) کنتاکت ها را تحریک نموده و این کنتاکت ها به محض اینکه رله تغذیه اش قطع شود، به حالت اولیه خود برمی گردند.
- نوع Break: زمانیکه جریان از رله می گذرد، سیم پیچ آن به صورت آنی کنتاکت ها را تحریک می کند، زمانیکه سیم پیچ، دیگرتغذیه نشود، کنتاکت ها پس از یک مدت زمان تعریف شده که به تنظیما ت رله وابسته است، به حالت اولیه خود باز می گردند.
رله های ویژه
توضیحات رله های ویژه
رله های ویژه، دربخش های مختلف از جمله حمل و نقل ریلی، نیروگاه های هسته ای، پتروشیمی و... مورد استفاده قرار می گیرد.
رله های ویژه در مدل های مختلف در رنج های جریانی و تعداد کنتاکت مختلف عرضه می شوند.
رله های ویژه شامل رله های زیر می باشد:
- رله ضربه ای (Impulse relay)
- استپ رله ( Step relay)
- رله های کنترلی (Control relay)
- فلش رله (Flash relay)
مدل های مختلف این نوع رله تک سیم پیچه (Monostable) و یا دو سیم پیچه (Bistable) اند.
رله های تک سیم پیچه (مونواستابل): رله های نوع مونواستابل بسیار مورد استفاده قرار می گیرند و از رله های پرکاربرد هستند. زمانیکه جریان از سیم پیچ عبور می کند، آرمیچر متحرک کنتاکت ها را تحریک نموده و باعث تغییر وضعیت کنتاکت ها می شود. زمانیکه جریان قطع شود، آرمیچر و کنتاکت ها به حالت اولیه خود باز می گردند.
رله های دو سیم پیچه ( بی استابل): این نوع رله دارای دو سیم پیچ است که در روبروی یکدیگر واقع شده اند. زمانیکه جریان از یک سیم پیچ عبور می کند، باعث تحریک آرمیچرمتحرک و کنتاکت های آن شده و کنتاکت ها حرکت می کنند. در ضمن وضعیت کنتاکت ها حتی اگر این سیم پیچ برقدار نباشد، به حالت اولیه بر نخواهد گشت و توسط سیستم مکانیکی و یا مغناطیسی در وضعیت خود باقی خواهند ماند و به منظور تغییر وضعیت کنتاکت ها باید جریانی از دومین سیم پیچ عبور کند.
رله ایمن (Safety)
توضیحات رله ایمن (Safety)
رله ایمن (Safety) برای جداسازی دو سطح دارای پتانسیل مختلف، به کاربرده می شوند. قسمت کنترل به صورت گالوانیزه از قسمت بار، ایزوله شده و باید درمقابل ولتاژ خطا محافظت شود. این رابط ها جهت کار با سیستم موجود، سیگنالها را با سطوح مختلف تنظیم می کنند.
رله های مور الکترونیک دو برابر سریعتر و باریکتر هستند. LED هایی که برروی تجهیز قرار دارند، وضعیت کلیدزنی جریان را نشان می دهند.
از رله+ MIRO SAFE، می توان برای کاربردهای امن مختلفی همچون: استپ های اضطراری، درهای محافظ، مانیتورینگ two hand، پرده های نوری و همچنین مانیتورینگ کلید مغناطیسی استفاده کرد.
ماژول های رله دارای اجزای پلاگی، برای کاربردهایی که دارای کلیدزنی زیادی می باشند، مناسب می باشد: این تجهیزمی تواند بدون نیاز به سیم کشی اضافی، جایگزین اجزای کلیدزنی فرسوده شود.
ویژگی های رله ایمن (Safety)
- دارای مجموعه ای از LED ها
- دارای مجمو عه ای از لیبل ها
- رله های دارای حفاظت داخلی (Integrated suppression) - بدون نیاز به حفاظت اضافی
- دارای بیش از 600 مدل محصول
- مدل دارای کنتاکت های طلا، مناسب برای کلیدزنی جریان کم
- دارای جامپرهای جداکننده ولتاژ برای کاهش سیم کشی
رله حفاظتی
توضیحات رله حفاظتی
رله حفاظتی به دستگاهی گفته می شود كه در اثر تغییر كمیت الكتریكی مانند ولت و جریان و یا كمیت فیزیكی مثل درجه حرارت و حركت روغن تحریك شده و باعث به كار افتادن دستگاههای دیگر و نهایتاً قطع مدار به وسیله كلید قدرت یا دژنكتور می گردد. جهت حفاظت فیدرهای هوایی یا زمینی در سیستم های توزیع، نیروگاه ها و پست ها در سطح ولتاژی مختلف از این رله ها استفاده می شود. جهت حفاظت موتورهای فشار ضعیف یا فشار متوسط در صنایع، از جمله پالایشگاه ها و نیروگاه ها از این رله حفاظتی استفاده می شود، تا عملکرد مطمئن موتور و سلامت آن، برای مثال اطمینان از وضعیت اضافه بار آن تضمین گردد. حفاظت اصلی یک ترانسفورماتور عبارتست از حفاظت دیفرانسیل که یک حفاظت واحد (Unit) محسوب می شود. نظر به اهمیت عملکرد ترانسفورماتور به تداوم برق رسانی، حفاظت ترانسفورماتور قدرت اهمیت ویژه ای دارد. جهت حفاظت خطوط انتقال از این حفاظت امپدانسی بهره گرفته می شود، به طوریکه به کمک آن می توان حتی کیلومتری که در آن خطا رخ داده است را کشف نمود. این حفاظت به عنوان حفاظت اصلی خطوط هوایی مطرح است.
رله حفاظتی LV
توضیحات رله حفاظتی LV
رله حفاظتی LV در شبکه های فشار ضعیف کاربرد داشته و در اثر تغییر كمیت الكتریكی مانند ولت و جریان و یا كمیت فیزیكی مثل درجه حرارت و حركت روغن تحریك شده، باعث به كار افتادن دستگاههای دیگر و نهایتاً قطع مدار می شود.
این رله ها شامل رله کنترل بار و رله تک منظوره بوده و در مدل های مختلف ارائه می شود. رله حفاظتی LV یک یا دو عملکرد حفاظتی را پوشش داده و در صورت فراتر رفتن مقدار اندازه گیری شده از مقدار تنظیم شده فرمان قطع صادر می کند. رله حفاظتی LV در تمامی صنایع از جمله: کوره های الکتریکی و تاسیسات خشک سازی، ادوات مهندسی مکانیک مانند فنر لول (تمپرینگ فنر)، صنایع شیشه و لعاب، صنایع نفت و پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرد تا عملکرد مطمئن موتور و سلامت آن، برای مثال اطمینان از وضعیت اضافه بار آن تضمین گردد.
رله حفاظتی MV
توضیحات رله حفاظتی MV
رله حفاظتی MV در شبکه های فشار متوسط کاربرد داشته و در اثر تغییر كمیت الكتریكی مانند ولت و جریان و یا كمیت فیزیكی مثل درجه حرارت و حركت روغن تحریك شده، باعث به كار افتادن دستگاههای دیگر و نهایتاً قطع مدار می شود.
این رله ها شامل رله کنترلی و رله مالتی فانکشن بوده و در مدل های حفاظت فیدر، حفاظت موتور، حفاظت ترانسفورماتور، حفاظت دیفرانسیل، حفاظت دیستانس، کنترل تجهیزات صنعت برق، Station Controller،Bay Controller، رله سنکرون چک، رله پخش بار، رله ترانسفورماتور و کنترل TAP ترانس و واحد آلارم هوشمند ارائه می شود. رله حفاظتی MV همچنین جهت کنترل تجهیزات قدرت در یک نیروگاه، پست، پالایشگاه و... به کارگرفته می شوند.
تجهیزات ارت فالت
توضیحات تجهیزات ارت فالت
تجهیزات ارت فالت یا (EARTH FAULT) تجهیزات مهم و پر کاربرد در زمینه تشخیص جریان نشتی و اتصال زمین می باشند و به محض احساس نشت جریان به زمین جریان اصلی را قطع می کنند و مانع از برق گرفتگی می شوند. این تجهیزات شامل رله های ارت فالت تابلویی و ارت فالت ریلی و رله های بیمارستانی است. تجهیزت ارت فالت کاربردهای گسترده ای در سیستم های تک فاز و سه فاز و برق صنعتی دارند و تقریبا در 80 درصد مدارات فرمان برق کارخانجات مورد استفاده قرار می گیرند. در ضمن برخی از آن ها در اتاق های پزشکی و بیمارستان ها و درمانگاه ها به کار می روند.
رله ارت فالت تابلویی
توضیحات رله ارت فالت تابلویی
رله ارت فالت تابلویی به منظور تشخیص جریان نشتی و یا خطای اتصال به زمین مورد استفاده قرار می گیرند و در مدل های مختلف عرضه می شوند.
رله های ارت فالت تابلویی به محض احساس نشت جریان به زمین، جریان اصلی را قطع می کنند و با این عمل مانع از برق گرفتگی می شوند.
این تجهیزات بر روی در تابلو نصب می گردند و در برخی مدل ها دارای LED نیز می باشند.
رله ارت فالت ریلی
توضیحات رله ارت فالت ریلی
رله ارت فالت ریلی، به منظور تشخیص جریان نشتی و یا خطای اتصال به زمین مورد استفاده قرار می گیرند و در مدل های متنوع در ابعاد مختلف با قابلیت تنظیمات گسترده عرضه می شوند.
رله های ارت فالت ریلی به محض احساس نشت جریان به زمین، جریان اصلی را قطع می کنند و با این عمل مانع از برق گرفتگی می شوند.
این تجهیزات توسط شرکت مگاکن (Megacon) و شرکت کنترل (Contrel) تولید می گردد و مناسب برای نصب بر روی ریل DIN می باشند.
رله بیمارستانی
توضیحات رله بیمارستانی
این رله ها براساس مانیتور کردن ایزولاسیون کار می کنند و جهت استفاده سیستم های IT در اتاق های پزشکی, بیمارستان ها و درمانگاه ها به کار می رود همچنین با اعمال یک ولتاژ DC ویا سیگنال کد شده ای, بین ثانویه ترانسفورمر ایزوله و یک نقطه هم پتانسیل از تاسیسات عمل می کنند.
رله مانیتورینگ دما
توضیحات رله مانیتورینگ دما
رله مانیتورینگ دما، دستگاه قابل برنامه ریزی حراتی با کنترل ورودی سنسور (RTD PT100) بوده که برای هر ورودی می توان دمایی را برای آلارم و یا قطع (TRIP)، با کلاس دقت زیاد تنظیم نمود. توانایی گزینش تعداد کانال های فعال، توانایی کنترل تهویه، اندازه گیری مقادیر ورودی و انتخاب آلارم و یا قطع در رنج دمایی گسترده را دارا می باشد.
رله اندازه گیری مقاومت زمین
توضیحات رله اندازه گیری مقاومت زمین
رله اندازه گیری مقاومت زمین مدل G-check بصورت مداوم مقدار مقاومت چاه ارت را چک و اندازه گیری می کند. و با داشتن یک کنتاکت کمکی, که زمانیکه مقدار مقاومت چاه از مقدار تعیین شده توسط کاربر بالاتر رود فعال می شود. و می تواند اعمالی مانند فعال کردن دیگر کنتاکتورها و یا خاموش کردن دستگاه ها را انجام دهد. در ولتاژهای 120V و 230V و برای سیستم های TT,TNS و TNC-S قابل استفاده است.