سخت افزار eMCC یا هارد موبایل چیست ؟
تا به امروز، EMMC استاندارد خود را برای طراحی چیپ های با گذردهی بالا (تعداد کار انجام شده بر واحد زمان) بهبود داده است و از این طریق توانسته است روی حافظه، ویدیوهای با رزولوشن بالا را ذخیره کرده و اپلیکیشن های بیشتری را اجرا کند و از این طریق ساختار EMMC ها را رفته رفته بهبود دهد. مهم ترین استاندارد پذیرفته شده برای EMMC ها، V4.5 ست که در سال 2011 معرفی شده است.
eMMC چیست
EMMC ها در چه دستگاه هایی کاربرد دارند؟
این قطعات الکترونیکی در دستگاه های الکترونیکی با نیاز به بازدهی بالا، همانند اسمارت فون ها، تبلت های دیجیتال، پخش کننده های مالتی مدیا، PDA ها، سیستم های راهبری و دوربین های دیجیتال کاربرد دارند. بیشترین کاربرد EMMC ها در دستگاه های الکترونیکی قابل حمل مانند موبایل و تبلت است و جایگزینی برای حافظه های قدیمی مانند HDD ها تلقی می شود.
مزایای استفاده از EMMC ها
معماری EMMC، کنترلر فلش مموری را در یک پکیج یکپارچه می سازد و از همین طریق، طراحی واسط را آسان کرده و پردازنده ی میزبان را از مدیریت سطح پایین فلش مموری خلاص می سازد. در واقع مموری EMMC، پیچیدگی ها را از فلش مموری پنهان کرده و آن را در یک بسته ی پلاگ اند پلی (Plug and Play) ارائه می دهد. با استفاده از این روش زمان لازم برای توسعه دهندگان و کاری که لازم است انجام شود، به شدت کاهش می یابد.
با استفاده از EMMC در موبایل ها و تبلت ها، نیاز به طراحی برنامه کاربردی واسط برای استفاده از مموری های NAND را با یکپارچه ساختن کنترلر نهفته در چیپ مموری و فراهم آوردن یک پکیج مموری آسان برای استفاده و با سرعت بالای انتقال داده مرتفع می سازد. از طرفی دیگر با استفاده از EMMC ها، نیاز به یک اسلات مموری اضافه تر از بین می رود و دستگاه می تواند از یک پشته (استک) مموری که شامل چندین مموری است، بهره ببرد. یکی از نتایج استفاده از EMMC ها، خلق فوت پرینت های بسیار کوچک برای مموری ها است.
یکی دیگر از مزیت های استفاده از EMMC ها روی موبایل ها و تبلت های نسل جدید، قابلیت تعویض اجزای ریزتر موبایل برای اجرای تعمیرات تخصصی روی لاجیک برد آنها است. این بدان معنا است که با استفاده از EMMC ها روی لاجیک برد موبایل، لازم نیست برای تعمیر یک گوشی خاموش، تمام برد آن را تعویض کرد و می توان تنها با انجام تعمیرات تخصصی روی EMMC گوشی، آن را تعمیر کرد.
استفاده از آخرین نسخه های ارائه شده ی EMMC، می تواند در مورد امنیت داده های روی EMMC به هنگام پاک کردن آنها و نیز اجرای دستورات وقفه با اولویت بالا تضمین دهد. این دو ویژگی اساسی که شامل پاک کردن ایمن داده و نیز برش ایمن داده است، نیاز به پشتیبانی نرم افزاری روی فایل سیستم و درایور دستگاه دارد. بدون پشتیبانی برنامه نرم افزاری، EMMC قادر به ذخیره ی ویدیو و دیگر رسانه ها روی گوشی (فایل سیستم) نخواهد بود.
این برنامه ها شامل فلش درایورها هستند و هر کدام از برنامه ها بسته به استاندارد مورد استفاده، سطح تعریف شده ای از امنیت را ارائه می دهند.
آیا EMMC همان SSD است؟
حافظه های SSD که مخفف عبارت Solid State Drive هستند، تکنولوژی جدیدتری نسبت به HDD (هاردهای مورد استفاده در کامپیوتر های شخصی و لپ تاپ ها) می باشند. SSD ها دارای اجزای جدا شدنی نیستند و به همین دلیل است که داده ها روی ماژول های بر پایه ی فلش مموری، ذخیره می گردند. بازدهی و عملکرد هر SSD با دیگری متفاوت است؛ اما در کل می توان تمام آنها را سریعتر از HDD ها دانست. EMMC ها سریعتر از SSD ها هستند و درصد از دست رفتن داده روی آنها از SSD ها کمتر است.
دلایلی که هارد گوشی می سوزد
وقتی هارد گوشی می سوزد ، دلایل مختلفی می توان برای آن در نظر گرفت که تعدادی از آنها در تمام گوشی ها یکسان است. برای مثال اگر زمانی که گوشی در حال شارژ است، اقدام به خاموش یا ریست کردن گوشی کنید، ممکن است در سوختن هارد تاثیر گذار باشد. نکته مهم دیگر این است که هرگز نباید زمانی که باتری گوشی زیر ۲۰ % ظرفیت شارژ است، اقدام به ریست فکتوری یا ریست معمولی کنید، در این صورت هارد گوشی می سوزد . البته شایع ترین مورد درباره سوختن هارد گوشی در هنگام انجام بازی است. ضربه خوردگی و آب خوردگی و استفاده از شارژر های غیر استاندارد هم در سوختن هارد گوشی تاثیرگذار هستند.
علائم خرابی هارد گوشی
در صورتی که با این علائم روبه رو شدید، ابتدا گوشی خود را با فایل ها و رام های مختلف فلش کنید، در صورتی که مشکل حل نشد، حتما از مرکز تعمیرات تخصصی هارد کامتک کمک بگیرید.
عدم پاک شدن اطلاعات و تنظیمات دستگاه پس از ریست فکتوری
ریستارت شدن یا هنگ دستگاه
عدم رایت فایل فلش
خاموشی کامل گوشی پس از نصب رام یا فلش یا ریست فکتوری
مشاهده پیغام Encrypt Unsuccessful هنگام بالا آمدن گوشی
مشاهده پیغام Internal Storage Damaged هنگام بالا آمدن گوشی
ویبره های پشت سر هم هنگام بالا آمدن گوشی
ورود به صفحه ریست فکتوری هنگام بروزرسانی محلی
عدم داشتن سریال یا IMEI در بعضی موارد
تغییر آیکون برنامه های گوشی
خاموشی کامل گوشی و روشن شدن چراغ اعلانات گوشی هنگام اتصل کابل به آن