منو

روش نصب کولر گازی بخش ۲

لوازم خانگی

در آموزش نصب کولر گازی مراحلی را ایجاد کرده ایم که با روند هر یک براحتی بتوانید از عهده کار نصب اسپلیت برآیید. البته لازم است که مراحل نصب کولر گازی را برای اولین بار با یک نصاب حرفه ای پیش ببرید.

روش نصب کولر گازی بخش ۲
دسته‌بندی: لوازم خانگی

روش نصب کولر گازی بخش ۲

همانطور که اعلام شد برای اینکه بتوانید در نصب کولر گازی موفقیت کسب کنید لازم است که غیر از اینکه مراحل نصب را بصورت تئوری بخوانیم بتوانیم آنها را زیر نظر نصاب کولر گازی تمرین کنیم. ابزار خوب در زمینه نصب کولر گازی در سهولت کار کمک میکند.

مراحل نصب کولر گازی اسپلیت

نصب سینی جهت نگهداشتن یونیت داخلی ( IN DOOR) اسپلیت بر روی دیوار جهت نصب سینی احتیاج به یک تراز بوده تا سینی بصورت تراز روی دیوار نصب گردد و از دلر چکشی و مته مخصوص برای سوراخ کاری روی دیوار استفاده می شود، همچنین نگدارنده ریموت کنترل بر روی دیوار در مکانی که به راحتی قابل دسترس باشد لازم است .

آموزش نصب کولرگازی اسپلیت

نصب یک پایه مناسب و مقاوم برای یونیت خارجی ( OUT DO0R) اسپلیت بر روی دیوار پشت بام روی زمین یا سقف های شیب دار .
نصب یک فیوز مناسب از نوع فیوز کند کار ( فیوز موتوری ) و همچنین استفاده از کابل استاندارد و مرغوب متناسب با جریان مصرفی دستگاه در جائیکه سیستم اتصال زمین ( ارت ) وجود دارد. سیم ارت دستگاه را حتما وصل کنید. 

نکته در نصب کولر گازی

استفاده از لوله های آب یا فاضلاب آب و یا لوله گاز بعنوان سیستم اتصال زمین کار خطرناک و امکان برق گرفتگی دارد.
جهت عبور لوله ها، لوله درین و کابل ارتباطی باید بر روی دیوار سوراخی به اندازه این مجموئه تعبیه شود و قبل از اینکه این مجموئه از داخل سوراخ عبور کند، یک لوله پلاستیکی مناسب داخل سوراخ بایستی کمی به سمت بیرون شیب داشته تا آب حاصل از دیفراست براحتی از درین خارج شود. در بعضی از مکان ها برای ایجاد یک چنین سوراخی بهتر است از مته های گرد بر که برای این منظور ساخته شده است استفاده کرد.
لوله ها بایستی به آرامی خم کاری شود تا دو پهن نشده و مشکلاتی را که قبلا توضیح دادیم ایجاد نکند. برای این منظور از لوله خم کن های فولادی یا فنری استاده می کنیم و به آرامی لوله ها را خم می کنیم. سعی کنید مسیر های پر پیچ و خم را برای لوله ها ایجاد کنید و از حداقل خم استفاده کنید. لوله ها را بایستی جدای از کرد و سعی کنید مجموئه لوله ها و درین و کابل ارتباطی را توسط نوار مخصوص که برای این منظور ساخته شده در آخر، نوار پیچی کنید. در ضمن شیلنگ درین که به لوله درین دستگاه داخلی اضافه می شود را باید در محل اتصال محکم و آب بندی کرد.
در هنگام نصب یونیت داخلی و خارجی حد استاندارد طول لوله کشی از لحاظ ارتفاع لوله ها و همچنین کل طول لوله ها در نظر گرفته شود. فضای لازم در اطراف یونیت داخلی و خارجی رعایت شود و همچنین ارتفاع مناسب یونیت داخلی از کف اتاق به طور صحیح انتخاب گردد. این موارد در جداول مخصوص هر دستگاهی آورده می شود.سعی کنید به جداول راهنما که از طرف سازنده دستگاه ارائه می گردد مراجعه نمائید.
هنگامی که یونیت خارجی بالاتر از یونیت داخلی قرار می گیرد، روغن جریان یافته در مسیر لوله کشی به راحتی به کمپرسور بر نمی گردد. برای سهولت در این کار به ازاء هر ۵ الی ۷ متر بین یونیت داخلی و خارجی یک تله روغن متناسب درست کرده و یا از قبل تهیه و نصب نمایید.
یکی از عمده ترین مشکلات در نصب کولر های گازی نشت گاز است. لذا بهتر است قبل از اقدام به لوله کشی با یکسری لوازم و سپس رعایت اصول لوله کشی آشنا شوید. 

1 – لوله مسی خوب با ضخامت استاندارد 
2 – ابزار مناسب در نصب کولرگازی انتخاب شود :

الف) لوله بر 
ب) گیره لوله و پرچ کن مناسب
ج) برقو برای پلیسه گیری لوله بعد از برش
د) سوهان نرم برای سوهان زدن پس از برش
ه) آچار ترک متر

برای سفت کردن مهره لوله ها در هر کولر گازی برای هر سایز لوله نیروی خاصی لازم است و نیروی اضافه باعث خراب شدن اتصال و امکان نشت را بوجود میاورد.

سپس برای اموزش لوله کشی کولر گازی طبق جداول زیر مراحل بریدن و پرچ کاری لوله را انجام دهید. 

مراحل کار نکات اساسی در نصب کولر گازی دلایل
۱- لوله را ببرید. 
اگر لوله در دست شما لغزنده است، تیغه لوله بر زیاد محکم شده کمی آن را شل کنید.
۱- لوله را بر خلاف عقربه های ساعت بچرخانید. 
۲- بعد از هر دور گردش به آهستگی مقداری پیچ لوله بر را محکم کنید.
هنگام چرخاندن پیچ لوله بر نیازی نیست دست ها را عوض کنید. 
میزان نیروی وارده به پیچ لوله بر در هر دور چرخش باید مناسب بوده در غیر اینصورت لوله دفرمه می گردد.
۲- بعد از بریدن لوله با سوهان نرم پلیسه گیری کنید. قسمت بریده شده را با سوهان نرم صاف کنید. لوله را به سمت پایین نگه دارید و داخل لوله فوت نکنید. ضعف در ناحیه پرچ باعث نشت می شود. در صورتیکه سر لوله بالا باشد پلیسه وارد لوله می گردد. بافوت کردن رطوبت دهان وارد لوله می گردد.
۳- با برقو لبه بریده شده را پلیسه گیری کنید. در این حالت لوله را به سمت پائین نگه دارید. به داخل لوله فوت نکنید و مواظب باشید در هنگام برقو زدن لوله خش یا ترک بر ندارد. در صورت خش یا ترک سر لوله بعدا باعث نشت می شود.
۴- مجددا قسمت بریده شده را سوهان بزنید. مرحله ۲ را تکرار کنید ---
۵- با برقو مجددا لبه بریده شده را برقو بزنید. مرحله ۳ را تکرار کنید. برای ایجاد پرچ مطمئن تر.
۶- داخل لوله را تمیز کنید. پلیسه را کاملا از داخل لوله پاک کنید. هنگام تمیز کردن لوله را به سمت پایین نگه دارید. از یک لوله پاک کن کتانی یا پارچه تمیزی برای این منظور استفاده کنید. پلیسه اگر به داخل کمپرسور برود، خواهد سوخت. پلیسه موجود در قسمت پرچ شده باعث خراش لوله و در نتیجه نشت خواهد گشت.
۷- قبل از پرچ لوله را داخل مهره قرار دهید. قبل از پرچ مطمئن شوید لوله را داخل مهره قرار داده اید. بعد از پرچ لوله بداخل مهره نخواهد رفت.
۸- لوله را داخل لوله گیر محکم کنید. مطمئن شوید که داخل لوله گیر تمیز است. کمی سر لوله را طبق اندازه هایی که در جداول می آید و در شکل نیز دیده می شود از سطح لوله گیر بالاتر قرار دهید. ---
۹- پرچ کن را در مرکز لوله داخل لوله گیر تنظیم کنید. ۱- علامتی که روی پرچ کن است با فلشی که روی بدنه لوله گیر است تنظیم کنید. 
۲- به آرامی پیچ بغل پرچ کن را روی لوله گیر محکم کنید.
در صورتیکه پیچ بغل پرچ کن را محکم نکنید، در زمان عمل پرچ کاری بر اثر نیرویی که پرچ کن به لوله وارد می کند، لوله در جای خود ثابت نمانده و پایین می رود و عمل پرچ بطور صحیح انجام نخواهد شد.
۱۰- عملیات پرچ کاری را شروع کنید. پرچ کاری را بصورت آرام و بطور مداوم ادامه دهید تا اینکه یک صدای کلیک شنیده و در این حالت پرچ کن هرز گرد شده و لوله بیشتر از حد پرچ نخواهد شد. در غیر اینصورت عمل پرچ کاری بطور کامل به انجام نخواهد رسید.
۱۱- پرچکن را آراد کرده و لوله گیر را باز کنید و لوله مسی را از داخل آن بردارید. دسته پرچ کن را خلاف عقربه های ساعت بچرخانید و تا آخرین حد بالا بیاورید. در غیر اینصورت ممکن است هنگام در آوردن پرچ کن مرغک آن ( قسمت مخروطی ) با لبه پرچ شده لوله برخورد کرده و باعث صدمه و خش برداشتن لوله مسی می شود.

مسئله فنی بودن در نصب کولر گازی بسیار مهم است. اگر حس میکنی که تجربه در کارهای فنی دارید میتوانید با کمی دقت تخصص در نصب اسپلیت بدست بیاورید. البته در بخش آموزش نصب کولر گازی اسپلیت کلیه این موارد بصورت کاربردی و عملی تشریح میشود.

مهره را بصورت هم مرکز روی پیچ قرار داده، سپس توسط آچار ترک متر و یک آچار ساده و یا آچار فرانسه مهره را محکم کنید. بهتر است به محل پشت و روی قسمت پرچ شده قبل از بستن کمی روغن ( از نوع روغن مخصوص همان گاز ) بمالید.
برای اینکه در قسمت یونیت داخلی در زمان بستن مهره بعلت کمبود فضا دچار مشکل نشوید، حایلی بین سینی و دستگاه تخته و شیئی قرار دهید تا یونیت داخلی از سینی فاصله بگیرد .
چک کنید که لوله های بین یونیت خارجی و داخلی بطور مناسب وصل شده، کابل های ارتباطی و کابل برق اصلی وصل، لوله ها عایق کاری، نوار پیچی و سیستم آماده است. اگر میخواهید نصاب کولرگازی حرفه ای شوید نیاز به تمرین دارید و اگر سری اول است که میخواهید کولرگازی نصب کنید لازم است برای لوله کشی روی لوله مسی خراب و اضافه تمرین کنید.

لوازم خانگی روش نصب اسپلیت اموزش نصب اسپلیت اموزش لوله کشی اسپلیت
ارسال پیام در واتساپ