منو

لحیم کاری قطعات smd با هیتر

الکترونیک

هیترها انواع مختلفی دارند که میتوانند فقط شامل دستگاه دمنده ی هوای داغ باشند یا در کنارشان یک هویه قلمی هم داشته باشند که به این نوع (hot air soldering station) گفته میشود. آموزش روش کار با هیتر به این صورت است که المنت دمای مد نظر را تولید میکندو با دمیده شدن باد داخل دسته هیتر، باد گرم از نازل دسته هیتر خارج میشود.این دستگاه دارای کنترل دما و کنترل فشار هوا میباشد.

لحیم کاری قطعات smd با هیتر
دسته‌بندی: الکترونیک

لحیم کاری قطعات smd با هیتر

هیتر یا هویه ی هوای گرم از ابزار آلات لحیم کاری است که بیشتر درنصب سطحی قطعات SMD به مادربرد (motherboard) استفاده میشود. هیترها انواع مختلفی دارند که میتوانند فقط شامل دستگاه دمنده ی هوای داغ باشند یا در کنارشان یک هویه قلمی هم داشته باشند که به این نوع (hot air soldering station) گفته میشود. هیترها از دو قسمت دستگاه مرکزی و دسته هیتر تشکیل شده اند، که به طور معمول المنت حرارتی در داخل دسته قرار میگیرد و دستگاه مرکزی وظیفه تولید باد را به کمک یک کمپرسور داخلی برعهده دارد، که یک واحد تولید هوا با فشار است تا بجای انتقال گرما به جامد اینکار با هوا انجام شود به عنوان مثال ای سی (IC) با صد پایه را با این روش خیلی راحت میتوان تعمیر و یا تعویض کرد. آموزش روش کار با هیتر به این صورت است که المنت دمای مد نظر را تولید میکندو با دمیده شدن باد داخل دسته هیتر، باد گرم از نازل دسته هیتر خارج میشود.این دستگاه دارای کنترل دما و کنترل فشار هوا میباشد.

روش برداشتن قطعات SMD با هیتر


 
آموزش روش کار با دستگاه هیتر و هویه

هیترکاریابتدا مکانی را که میخواهیم لحیم کنیم با تینر و مسواک خوب تمیز میشود سپس کافی است مقداری خمیر قلع را بر روی اتصالات تزریق کنیم بعد قطعه ی مورد نظر را با دقت بر روی قسمتهایی که خمیر قلع زده ایم قرار میدهیم (این کار را توسط پنس انجام میدهیم تا قطعه دقیقا در محل خود قرار بگیرد) سپس کمی فشار به قطعه وارد میشود تا توسط خمیر قلع به مادربورد بچسبد. حالا بسته به اندازه ی قطعه یک سری مناسب انتخاب و سر هیتر نصب میکنیم. نازل هیتر را دور تا دور پایه های قطعه با فاصله مناسب و در طول چند ثانیه در جهت اتصالات میچرخانیم تا تمام پایه های قطعه SMD به طور یکسان حرارت داده شود و از داغ شدن قطعه جلوگیری شود. درصورت امکان قطعه را توسط پنس نگه دارید تا با فشار باد هیتر جابجا نشود. با این کار خمیر قلع که همان آلیاژ لحیم به صورت خمیر مانند است ذوب شده و باعث اتصال پایه قطعه با برد میشود. حالا کمی صبر کرده تا دمای کم شود سپس با تینر و فرچه (مسواک) محل لحیم کاری شده را تمیز میکنیم.

نکات مهم در آموزش روش کار با هیتر

پس از پایان یافتن کار با هیتر صبر میکنیم تا خنک شود سپس آن را خاموش میکنیم.
قطعاتی بر روی مادربرد قرار دارند که پلاستیکی هستند یا نسبت به حرارت حساستر هستند در صورت امکان آنها را جدا کرده و در غیر این صورت یا با استفاده از نازل کوچکتر یا روش های دیگر از برخورد حرارت به آن ها جلوگیری میشود.
معمولا دستگاه هیتر برای تعمیرات بردهای مختلف کارایی عالی دارد. مخصوصا بردهای چند لایه که اکثرا قطعات اس ام دی SMD روی آنها زیاد دیده میشود. در تعمیرات برد الکترونیکی از جمله برای تعمیرات لپ تاپ، تعمیر مادربرد، تعمیر پاور، تعمیرات کارت گرافیک، تعمیر انواع مانیتور، تعمیر تلویزیون، تعمیر بردهای پزشکی، تعمیر برد فتوکپی، تعمیر تبلت، تعمیرات موبایل و خیلی دیگر از اینگونه مین بردها از دستگاه هوای گرم یا هات گان استفاده میشود. این دستگاه برای تعمیرکاران این لوازم الکترونیکی بسیار مفید و مهم است. برای اینکه بتوانید براحتی آی سی ها و قطعاتی مانند ترانزیستور، خازن اس ام دی، دیود، رگولاتور و بایوس را براحتی از روی این بردها جداسازی کنید و قطعه را تعویض کنید حتما روی بردهای چند لایه معیوب تمرین کنید تا حرارتی که مناسب هست را بدست بیاورید.

الکترونیک آموزش هیتر کاری دستگاه هیتر لحیم کاری بورد اموزش الکترونیک وسایل تعمیرات بورد تعمیر بورد آموزش لحیم کاری
ارسال پیام در واتساپ