منو

آموزش عیب یابی تلویزیون LED

لوازم صوتی و تصویری

LED مخفف واژه LIGHT EMMITED DIODE به معنای دیود ساطع كننده نور است. دیودهای ساطع كننده نور در واقع جزو خانواده‌ دیودها هستند كه دیودها نیز زیرگروه نیمه هادی‌ها به شمار می‌آیند، خاصیتی كه  LEDها را از سایر نیمه هادی ها متمایز می‌سازد این است كه با گذر جریان از آنها، مقداری انرژی به صورت نور از آنان ساتع می‌شود

آموزش عیب یابی تلویزیون LED
دسته‌بندی: لوازم صوتی و تصویری

آموزش عیب یابی تلویزیون LED

کلمه LED مخفف واژه LIGHT EMMITED DIODE به معنای دیود ساطع كننده نور است. دیودهای ساطع كننده نور در واقع جزو خانواده‌ دیودها هستند كه دیودها نیز زیرگروه نیمه هادی‌ها به شمار می‌آیند، خاصیتی كه LED ها را از سایر نیمه هادی ها متمایز می‌سازد این است كه با گذر جریان از آنها، مقداری انرژی به صورت نور از آنان ساتع می‌شود. 
بوسیله LED ها می توان نور را در رنگها و شدت های مختلف تولید كرد و این امر با تغییر در ساختار فیزیكی و مواد تشكیل دهنده آنها به سادگی امكانپذیر است. همانطور كه ملاحظه می نمایید نورهای تولیدی توسط LED ها دارای طول موج مشخصی می باشند و این بدان معنی است كه رنگ تولیدی كاملا خالص می باشد.

شناخت اجزای تلویزیون

چگونه تلویزیون LED را به صورت تخصصی تعمیر کنیم

نور سفید بیشترین مصرف را در تامین روشنایی دارا می باشد، از سه رنگ آبی قرمز و سبز به منظور تولید رنگ سفید و از لنز فسفر اندود برای LED آبی استفاده میشود.
LED ها به نحوی ساخته می‌شوند كه نور را در جهت خاصی متمركز کرده و بصورت چیپ‌های كوچكی هستند كه معمولاً در داخل یك شیشه‌ گنبدی شكل قرار می‌گیرند و به سختی میشکنند، هم اكنون با تغییر در ساختار فیزیكی و مواد تشكیل‌دهنده LED ها، به آسانی می توان نور را در رنگها و شدت‌های مختلف و با طول موج مشخص با رنگ كاملاً خالص تولید نمود LED های سفید قابلیت تولید همه نوع رنگ را داشته و علاوه بر آن از انرژی بسیار كمی برای تولید روشنایی استفاده می‌كنند. در ادامه بیشتر با مبحث آموزش تعمیرات تلویزیون آشنا خواهیم شد.

اجزای تشکیل دهنده تلویزیون ال ای دی LED

صفحه نمایشگر:

نمایشگر های LED از دیود های ساطع کننده نور تشکیل شده اند، این دیودها می توانند در ساخت فلاش دوربین ها نیز به کار گرفته شود، این نمایشگرها دارای مصرف کم و عمر متوسط یکصد هزار ساعت هستند.

کابل flat:تعمیر تلویزیون

کابل فلت در ال ای دی رابط بین مین برد (main bourd) و برد LED میباشد. Flat ها زرد رنگ بوده و به بالای LED وصل میشوند و مادر برد را به آن اتصال میدهد.

برد الکتریکی LED

IC اصلی یا IC Cntroler:

در LED بر روی برد قرار میگیرد، یک IC مربع شکل و بزرگترین ای سی بر روی برد، که تمام دستورات در این IC میرود.

IC lighte

این ای سی که روی برد ال ای دی قرار دارد، عهده دار تنطیم نور صفحه و تغذیه است.

 آموزش روش عیب یابی و تعمیرات ال ای دی LED

  1. تلویزیون ال ای دی دیر روشن می شود: بیشتر موارد در قسمت پاور تلویزیون می باشد و برای تعمیر تلویزیون باید قطعات فرسوده شده در قسمت پاور تعویض و در بعضی موارد باید برد پاور تعویض شود.
  2. تلویزیون صدا دارد ولی تصویر ندارد: وقتی تلویزیون صدا دارد ولی تصویر ندارد در اکثر موارد خرابی قسمت بک لایت می باشد و در مواردی نیز از برد های دیگر تلویزیون می تواند باشد نیاز به بررسی خیلی دقیق می باشد.
  3. تلویزیون در هنگام کار کردن خاموش شد: بیشتر موارد به علت نوسان برق می باشد که باعث سوختگی در قسمت پاور تلویزیون می باشد و دیگر قسمت ها می شود.
  4. تلویزیون صدا ندارد: این عیب بیشتر در قسمت مین برد تلویزیون می باشد و برای تعمیر باید برد مین در صورت امکان تعمیر و در غیر این صورت مین تعویض شود.
  5. چراغ جلوی تلویزیون چشمک میزند ولی روشن نمی شود : وقتی چراغ جلوی تلویزیون چشمک می زند ولی روشن نمی شود در بیشتر موارد در تلویزیون های سامسونگ خرابی در قسمت پاور تلویزیون می باشد و در بیشتر موارد برد پاور تعمیر می شود.

تعمیرات تلویزیونصورت کلی مسئله این هست که LED های موجود در حقیقت همون LCD پنلهای معمولی هستند. به زبان ساده فقط به جای لامپهای CCFL که به عنوان بک لایت یا نور پس زمینه از اونها در LCD ها استفاده میشد از چندین LED استفاده میشه که علاوه بر پائین آوردن مصرف انرژی در پنلها از انجایی که کنترل شدت نور در LED ها به عنوان بک لایت راحت تر از مجموعه لامپهای CCFL و صفحه یک دست کننده نور هست. در کلاس آموزش تعمیر تلویزیون کلیه این بخش ها بصورت کاربردی و عملی تشریح میشود.

در حال حاضر هر کدام از کمپانی های سازنده LED که عمدتا سه کمپانی سونی, سامسونگ و ال جی هستند از تکونولوژی های منحصر به خودشون برای این پنلها استفاده می کنند که از جمله آنها میشود به تکنولوژی RGB LED سونی اشاره کرد که در سری X این کمپانی در سایزهای 46 و 55 اینچی مورد استفاده قرار گرفته و همونطور که از نام آن پیداست به جای یک LED تک رنگ که قاعدتا سفید است ، در آن از سه LED سبز, آبی و قرمز استفاده شده که باعث ایجاد غنای رنگ بیشتر در این پنلها میشود از طرف دیگر کمپانی های دیگری مثل سامسونگ و ال جی هم هر کدام از شیوه های مخصوص به خود برای تولید پنلهای LED استفاده می کند که بنا بر ادعای آنها شیوه کار آمد تر و بهتری برای ارائه کیفیت تصویر هست ولی نتیجه ای که تا به حال به دست اومده این است که مدل XBR8 سونی که در ایران به عنوان مدل X450 به فروش می رسد پنل موفق تری نسبت به سایر LED ها بوده، هر چند که این پنل هم نقاط ضعف زیادی دارد.

لپ ‌تاپ‌ های LED

اگرچه تولیدکنندگان در زمینه تولید مانیتور و تلویزیون‌های LED قدری ضعیف عمل کرده‌اند، اما تولیدکنندگان لپ‌تاپ در این زمینه حداکثر استفاده‌ را از این لامپ‌ها کرده و لپ‌تاپ‌هایی را به بازار عرضه کرده‌اند که به صفحه نمایش‌های LED مجهز هستند. فعالان بازار معتقدند، لپ‌تاپ‌هایی که در تولید صفحه‌ نمایش آنها از لامپ‌های LED استفاده شده است طی سه ماه اخیر وارد بازار داخلی شده‌اند اما به دلیل قیمت بالایی که دارند چندان مورد استقبال قرار نمی‌گیرند.
لامپ‌های LED در تمام قسمت‌های صفحه نمایش لپ‌تاپ پخش شده‌اند و به همین دلیل نه تنها تصویر شفاف‌تر و واضح‌تر است؛ بلکه کمتر باعث خستگی چشم می‌شود. در حالی که در لپ‌تاپ‌هایی که صفحه نمایش آنها به این تکنولوژی مجهز نیستند، لامپ‌های فلورسنت در چهار طرف صفحه نمایش قرار می‌گیرند و نور در چهار گوشه صفحه نمایش شدت بیشتری دارد.شناخت lcd
تکنولوژی رایج سابق در صفحه نمایش لپ‌تاپ‌ها، CCFL بود که یک لامپ مهتابی مارپیچ در چهارطرف صفحه نمایش قرار می‌گرفت و نور صفحه را تامین می‌کرد. اما تکنولوژی LED در تمام صفحه پخش شده و وضوح بیشتری را به تصویر می‌دهد.
در حال حاضر اکثر لپ ‌تاپ ‌ها به لامپ‌های LED مجهزند. شدت روشنایی بیشتر، صرفه‌جویی در مصرف انرژی و از همه مهم‌تر برگشت‌پذیری به چرخه طبیعت از مزایای استفاده از لامپ‌های LED می باشد.

مقایسه کلی LCD و LED

در مقایسه کلی میان LCD ها و LED ها می شود گفت که LED پنلها مشکی عمیقتری نسبت به LCD ها تولید می کنند ولی در عوض زاویه دید ضعیف تر و عدم وجود درخشش معروف LCD ها و یک پارچه و یک دست نبودن نور پس زمینه در صفحه نمایش که این مسئله به خصوص در محیطهای تاریک یا زیر نور معمول اتاقها ملموس تر است از نقاط ضعفی هستند که این تکنولوژی با خود به ارمغان آورده البته کمپانی های سازنده این پنل ها ادعا می کنند که در آینده این مشکلات را رفع خواهند کرد که صحت این مسئله را فقط و فقط زمان ثابت خواهد کرد.

لوازم صوتی و تصویری آموزش تعمیر تلویزیون تعمیر تلویزیون lcd آموزش تعمیر تلویزیون led تعمیر پاور تلویزیون
ارسال پیام در واتساپ