منو

آشنایی با قطعات فتوکپی

ماشینهای اداری

برای اینکه یک تعمیرکار ماشین های اداری خوب شویم لازم است که در ابتدای امر با دستگاههای چاپ و مکانیزم آنها آشنا باشیم. دستگاههای فتوکپی امروزه بیشتر در مراکز فنی چاپ و خدمات طراحی و مراکز دولتی اداری کارایی زیادی دارد.

آشنایی با قطعات فتوکپی
دسته‌بندی: ماشینهای اداری

آشنایی با قطعات فتوکپی

شناخت دستگاههای فتوکپی جدید و تفاوت آن با دستگاههای چاپ قدیمی کمک در تعمیرات انها دارد. آموزش تعمیر فتوکپی، آموزش تعمیر پرینتر و آموزش تعمیر دستگاه بنر مستلزم دانش کافی در زمینه کارایی هر یک است. اگر میخواهید تعمیرکار ماهر در زمینه ماشینهای اداری شوید لازمه اولیه آن است که بیشترین اطلاعات را درباره این دستگاهها بدانید. اصطلاحاتی که در فتوکپی بکار میرود بصورت تعریف شده از هر بخش در زیر آورده شده است.

آموزش تعمیرات فتوکپی

برای اینکه کار تعمیر دستگاه فتوکپی را شروع کنیم لازم است که موارد زیر را بدانیم و هر یک را بدرستی تمرین کنیم. لوازم مورد نیاز برای تعمیر فتوکپی اولین چیزی است که یک تعمیرکار کپی باید داشته باشد.

جمع آوری کیف ابزار تعمیرات فتوکپی شامل: پیچ گوشتی بلند چهار سو و تک سو، دم باریک سبک، چسب و ناهید چرب.

شناخت توانایی دستگاههای فتوکپی و تفاوت هر یک با هم

بررسی دستگاههای کپی رنگی دیجیتال و سریهای قدیمی کپی آنالوگ

شناخت دولوپر ، تونر و کارتریج های مختلف دستگاه فتوکپی

اصطلاحات در آموزش تعمیر فتوکپی

Automatic Document Feeder - ADF

تغذیه‌كننده اتوماتیك سند وسیله‌ای است كه گروهی از نسخه‌های اصلی را نگهداری كرده و بصورت اتوماتیك آنها را به منظور اسكن - كپی بر روی شیشه نور‌ دهنده ارسال می‌كند.

در تعمیرات فتوکپی و روش تعمیر فتوکپی این بخش حائز اهمیت است و در اینباره بیشتر کار عملی خواهید کرد.

Automatic Exposure Control

عملكرد كنترل اتوماتیك نوردهی، بصورت اتوماتیك میزان نور مورد نیاز برای تابیدن بر روی نسخه اصلی را تنظیم می‌كند. (بعنوان مثال: بر روی كاغذهای رنگی یا نسخه‌های اصلی با كیفیت پایین)

Automatic Power Save Mode

با گذشتن 90 ثانیه از عدم انجام كپی، دو حالت Power Off و Sleep Mode برای كاربر ایجاد می‌شود.

 Automatic Start

شروع اتوماتیك به كاربر این امكان را می‌دهد كه دستورات/عملیات كپی را در زمان warm up وارد كند. پس از اینكه warm up كامل شد، عمل كپی كردن بصورت اتوماتیك انجام می‌گردد. 

Black and White Reverse

نواحی تیره و روشن را به منظور ایجاد تصاویر سایه روشن تغییر می‌دهد.

Cartridge Exchange Program

فتوكپی‌های شارپ دارای سیستم كارتریجی هستند كه به آسانی قابل تعویض می‌باشد.

Continuous Copier

قابلیت انجام كپی‌های متوالی بدون اینكه كاربر پس از انجام هر كپی مجبور به فشار دادن دكمه Start باشد. تعداد كپی‌های متوالی در مدل های مختلف متفاوت است. 

Continuous Mode

این عملكرد دستگاه فتوكپی را قادر می‌سازد كه تا زمانی كه كاغذهای موجود در دستگاه به پایان می‌رسد به عمل كپی گرفتن ادامه دهد.

Copy Size

میزان حداكثر و حداقل محدوده كپی و اندازه كاغذی كه دستگاه كپی می‌تواند مورد استفاده قرار دهد.

CPM

‍Copies Per Minute تعداد كپی در هر دقیقه

Developer

جسمی كه تونر را در واحد دولوپر نگهداری می‌كند. با ایجاد اصطكاك دولوپر، ذرات تونر دارای بار منفی می‌شوند كه باعث جذب شدن توسط درام درای بار مثبت می‌شوند.

Development

پروسه‌ای كه ضمن آن تونر بر تصویر روی درام هادی نور بكار‌ برده می‌شود.

Development System

امروزه دو نوع development system در دستگاههای فتوكپی شخصی/رومیزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. Dual Component كه در آن از برس مغناطیسی استفاده می‌شود (شارپ) و Mono Component كه در آن از یك چرخنده مغناطیسی استفاده می‌شود.

Digital Copier

دستگاه فتوكپی دیجیتال ردیفی از sensorها را كه تصویر سند را اسكن می كنند، مورد استفاده قرار داده و آن را برای پروسه دیجیتال آماده می‌كند. البته در آموزش تعمیر فتوکپی بصورت عملی این بخش تمرین میشود.

Drum

درام قلب یك دستگاه كپی می‌باشد كه تصویر بر روی آن شكل می‌گیرد. شامل یك هسته آلومنیومی با چندین لایه از ماده حساس به ذرات باردار و نور مانند سلنیوم یا یك ماده با ساختار آلی می‌باشد. شارپ تنها از ماده دارای ساختار آلی كه حافظ محیط زیست است، استفاده می‌كند.

Dual Page Copy

بصورت اتوماتیك از دو صفحه روبروی هم صحافی‌شده كپی می‌گیرد.

Edge / Center Erase

نواحی اطراف لبه خارجی سند را پاك می‌كند كه برای كپی گرفتن از كتاب مفید است.

Electronic Storing -  E-Store

ذخیره الكترونیكی به شما این امكان را می‌دهد كه گروه اسناد كامل‌شده را بدون واحد حجیم منظم‌كننده، بطور ساده‌تر فراهم كنید. Offset Stacking هر گروه كامل پرینت‌ها یا كپی‌ها را با سینی اسناد داخلی جدا می‌كند. 

Energy Save Mode

این ویژگی صرفه‌جویی در مصرف انرژی كه پس از انجام كپی و اتمام زمان Preset، دستگاه كپی بصورت اتوماتیك در وضعیت standby قرار می‌گیرد، باعث می‌شود كه برای انجام كپی بعدی نیاز به زمان warm-up مجدد نباشد.

Enlargement

قابلیت افزایش اندازه تصویر نسخه اصلی بر روی نسخه كپی‌شده.

Fiber Optics

Fiber Optics كه لایه‌های فیبری Lucite به‌هم‌فشرده می‌باشد و برای تشكیل تصویر نور را به درام منتقل می‌كند، در برخی از دستگاههای فتوكپی بكار‌برده‌می‌شود. Optic های فیبری نسبت به لنزهای اپتیكال ارزانتر بوده و ساده‌تر تولید می‌شوند.

First Copy Time

زمان مورد نیاز از هنگام فشار دكمه Start تا وقتی كه اولین كپی به سینی خروجی می‌رسد. 

Fusing

پروسه‌ای كه برای چسباندن دائمی ذرات تونر به كاغذ كپی انجام می‌گیرد.عموماً گرما و فشار ایجاد شده بوسیله یك لامپ گرم‌شده داخل دو roller انجام می گیرد. در آموزش تعمیر فتوکپی سایت در اینباره بیشتر شرح داده خواهد شد.

 (Graphical Device Interface (GDI

به دستگاه كپی این امكان را می‌دهد كه بعنوان پرینتر عمل كند.

(Graphical Device Interface (GDI

به دستگاه كپی این امكان را می‌دهد كه بعنوان پرینتر عمل كند.

Manual / Multi Bypass

به كاربر امكان می‌دهد كه بدون تعویض سینی‌ها یا كاست‌های كاغذ، بر روی دو گروه كاغذ متفاوت كپی بگیرد. برای عمل كپی دورو نیز بكار برده می‌شود.

Manual Bypass

به كاربر امكان می‌دهد كه بدون تعویض سینی‌ها یا كاست‌های كاغذ بر روی دو گروه كاغذ متفاوت عمل كپی را انجام دهد. برای عمل كپی دوطرفه نیز بكار برده می‌شود.

Margin Shift

تصاویر را به سمت راست یا چپ منتقل می‌كند تا امكان تا‌كردن یا پانچ وجود‌داشته‌باشد. 

Maximum Copy Size

بزرگترین اندازه كاغذی كه می‌تواند از دستگاه عبور كند.

Maximum Original size

بزرگترین سند اصلی كه می‌توان برای انجام كپی بر روی شیشه قرار‌داد.

Moving

platen با حمل سند از یك طرف به طرف دیگر روی opticها جابجا می‌شود. دستگاههایی با platen متحرك معمولاً سرعت كمتر از 20 كپی در دقیقه دارند.

Multi-Copy

بیشترین میزان كپی از یك نسخه اصلی كه دستگاه فتوكپی می‌تواند برای انجام آن برنامه‌ریزی شود. این قابلیت در مدلهای مختلف متفاوت است.

Multi-Copy Speed

تعداد كپی‌هایی كه پس از خروج اولین كپی در هر دقیقه از یك نسخه اصلی انجام می‌گیرد. این مورد به حداكثر سرعت خروجی دستگاه نیز اطلاق می‌شود.

Optics

لنزها و آینه‌ها اجزای یك دستگاه فتوكپی آنالوگ هستند كه تصویر اسكن‌شده را از شیشه به درام هادی تصویر منتقل می‌كنند. آینه‌ها نور را پس از گذشتن از لنزها ( به منظور تمركز یا بزرگنمایی ) به درام می‌تابانند.

Paper Capacity

حداكثر میزان كاغذی كه دستگاه كپی در سینی كاغذ نگهداری می‌كند.

Paper Weights

ضخامت كاغذهایی كه برای استفاده در دستگاه كپی، توصیه می‌شود.

Peper Tray

كاست برداشتنی كه كاغذهای سفید برای كپی گرفتن در آن ذخیره می‌شوند.

Photo Mode

قابلیت انجام كپی بسیار واضح از تصاویر سایه‌ روشن و عكسها.

Platen

platen یا شیشه نورده، صفحه‌ای شیشه‌ای است كه اسناد برای كپی‌ برداری روی آن قرار می‌گیرند.

Recuction

كاركردی كه به كاربر این امكان را می‌دهد كه اندازه تصویر بر روی كاغذ كپی را كاهش دهد. در روش تعمیر فتوکپی با کیفیت پایین چاپ و تفاوت رزولوشن های بیشتر توضیح داده میشود.

Scan Once Print Many

سیستم اسكن شارپ اسناد را یك بار اسكن كرده و چندین كپی را انجام می‌دهد. این سیستم بازدهی را افزایش داده، فرسودگی اضافه را حذف كرده و درجه صدای دستگاه كپی را كاهش می‌دهد.

Single Document Feeder

هر وقت كه نیاز به كپی‌برداری باشد، باید سند بصورت دستی داخل مكانیسم تغذیه قرار‌داده‌شود.

Sorter

وسیله‌ای كه برای تهیه كپی‌ بصورت دسته‌بندی شده به دستگاه كپی اضافه می‌شود.

stationary

platen بدون حركت می‌ماند درحالیكه یك وسیله اسكن داخلی برای كپی‌برداری از سند اصلی حركت می‌كند. این ویژگی، دستگاه را از نظر فیزیكی بزرگتر می‌كند اما به كاربر امكان می‌دهد كه تغذیه‌كننده سند را اضافه كند.

Toner

ماده‌ای از جنس پلاستیك-كربن كه تصاویر روی كپی را ایجاد می‌كند. ظاهر تونر مانند پودر خشك است. درباره آموزش شارژ فتوکپی و تعویض جوهر فتوکپی کار عملی را در کارگاههای کامتک پیشنهاد میکنیم.

Warm-Up Time

زمانی كه دستگاه كپی پس از روشن شدن برای كار كردن نیاز دارد.

X-Y Zoom

مستقلاً نسبتهای عمودی و افقی كپی را تغییر می‌دهد.

Zoom

حالتهای افزایش یا كاهش زوم به میزان 1% توسط كاربر انتخاب می‌شود. درصدهای بزرگنمایی (+/-) معمولاً از 65% تا 155% می‌باشد.

شروع کار تعمیرات فتوکپی

تقریبا تمامی دستگاههای فتوکپی شامل موارد بالا میباشند. دانش بیشتر درباره هر یک باعث میشود که یک تعمیرکار سریعترین نتیجه را برای یک دستگاه خراب حدس بزند. بیشترین خرابی در دستگاههای فتوکپی شامل کمرنگ زدن، چاپ خراب، نکشیدن کاغذ داخل دستگاه و خروجی دستگاه فتوکپی است.

اگر میخواهید کار تعمیرات کپی را شروع کنید لازم است که اطلاعات خود را درباره این دستگاهها بیشتر کنید. هر چه میتوانید مشخصات فنی دستگاهها را بررسی کنید و آنها را با یکدیگر مقایسه کنید. تعمیرکاران فتوکپی جنرال سرویس دستگاه را میدانند و میتوانند براحتی برندهای مختلف را باز و بسته کنند. تعمیر فتوکپی شارپ، تعمیر کپی مینولتا، تعمیر کپی توشیبا و تعمیر کپی کنون مستلزم تمرین روی این دستگاههای پرفروش در بازار است.

ماشینهای اداری اصطلاحات فتوکپی روش تعمیر فتوکپی اموزش تعمیر کپی آموزش تعمیرات فتوکپی
ارسال پیام در واتساپ