نصب و نگهداری باتری یو پی اس
برای بهینه استفاده کردن از باتری یو پی اس و طول عمر باتری لازم است که اطلاعاتی درباره انواع باتری ها بدست بیاوریم. بمراتب باتری ها عمر مفید دارند و بسته به کیفیت هر کدام میتوانند در بازه زمانی بیشتری دوام بیاورند. باتری یو پی اس UPS گاهی از خود دستگاه نیز مهم تر تلقی میشود. چرا که معمولا استابلایزرها و یو پی اس ها از کیفیت خوبی برخوردار هستند و این باتری است که باید در انتخاب آن دقت کنیم.
نصب و راه اندازی باتری یو پی اس UPS
همیشه اگر اطلاعات خوب در مورد باتری یو پی اس داشته باشیم میتوانیم بهترین توان مصرفی را از این دستگاه برای استفاده از برق اضطراری داشته باشیم. البته در دوره آموزش نصب یو پی اس شما با انواع این دستگاهها و طریقه نصب و راه اندازی باتری و اتصال به دیوایس ها عملی آشنا شده و بهترین نتیجه را بدست می آورید.
مورد اول در نصب باتری یو پی اس
باتری های یو پی اس که قائدتا دارای ولتاژ ۱۲ولت بوده و از تکنولوژی سیلد لید اسید و mf و یا همان باتری بدون نیاز به نگهداری بهره می برند دارای شرایط نگهداری خاصی می باشند و مصرف کننده برای استفاده از بیشترین طول عمر باتری باید به موارد نگهداری صحیح دقت فرماید. اولین نکته مهم در نگهداری تمامی باتری ها و حتی باطری یو پی اس ،دمای محیطی است که باتری در آن نصب گردیده است.از آن جایی که باتری یو پی اس در زمان کارکرد به علت عبور جریان از داخل سلول های باتری مولد دما می باشد، به همین دلیل در صورتی که درمای محیط باتری از استاندارد معمول ۲۵درجه سانتیگراد بالاتر باشد عمر باتری به شدت پایین می آید.
نکته:برای رسیدن به بیشترین طول عمر باتری حتما باتری هارا در محیط خنک نگهداری نمائید.
مورد دوم در نصب باتری یو پی اس
مورد دوم در نگهداری باتری ها جریان شارژ و دشارژ باتری ها می باشد که تعیین کننده جریان شارژ،شارژر یو پی اس می باشد و بر اساس نمودار فوق مشخص گردیده است باتری را شارژ و دشارژ نمائیم.
درصورتی که مدار شارژر یوپی اس دارای برد ABM یا همان مدیریت پیشرفته باتری و یا SCM کنترل هوشمند جریان شارژر باشد، تاثیر بسزایی در طول عمر باطری داشته و با اغماض می توان گفت که ۵۰% طول عمر باطری را افزایش می دهد.
مورد سوم در نصب باتری یو پی اس
سومین مورد برای نگهداری باطری یو پی اس طول عمر باتری استفاده سالم در کنار باتری های فرسوده یا باطری هایی است که مدتی از طول عمر آنها گذشته است، در این صورت باتری های فرسوده به علت داشتن مقاوت داخلی شان نوعی مصرف کننده برای باتری های نو محسوب می گردند و این شرایط میتواند مدت پشتیبانی محصول را به مدت زیادی پایین بیاورد.
مورد چهارم در نصب باتری یو پی اس
آخرین مورد لازم برای برای نحوه صحیح نگهداری باتری عدم اتصال کوتاه بین پلاریته های مثبت و منفی باطری می باشد که در صورت وقوع چنین شرایطی جریان اتصال خیلی بالائی مابین پلاریته های باتری جاری شده و این عمل باتری یوپی اس را بصورت کلی از بین می برد. اما در کلاس آموزش تعمیر یو پی اس اشکالاتی که در باتری دستگاه میباشد از جمله روش تست و عیوب باتری ها عملا کار میشود.
روش نصب باتری یو پی اس
همانطور که به اختصار گفته شد باتریها یا به صورت سری و یا به صورت موازی نصب می شوند که در حالت سری قطب مثبت باتری اولی به منفی باتری دومی نصب می گردد و به همین منوال ادامه پیدا می کند که در نهایت دو قطب، منفی از باتری اولی با قطب مثبت باتری آخری باقی می ماند که مجموعه ولتاژ باتریها را دارد و ظرفیت باتریها ثابت می باشد . یعنی اگر 20 عدد باتری 12V/100AH را با هم سری کنیم در مجموع 240ولت 100AH خواهیم داشت.
در حالت موازی قطبهای مثبت به هم و قطبهای منفی نیز به هم دیگر نصب می گردد که نهایت یک سر مثبت و یک سر منفی خواهیم داشت که در این مدل نصب ، ولتاژ ثابت و مقدار ظرفیت (AH) باتریها با هم جمع می گردد و برای جاهایی که نیاز داریم ظرفیت مقدار بک آپ تایم بیشتری استفاده نماییم و ولتاژ ثابتی داشته باشیم استفاده می نماییم و در جای که نیاز به ظرفیت بشتری هست باتریها را باهم سری می کنیم.
در بعضی از مواقع نیاز است که از سری موازی استفاده کنیم ، بطور مثال یک UPS به توان 10 کیلو ولت آمپر داریم که 20عدد باتری 12V/100AH به هم سری شده اند دارد که نیاز داریم بک آپ تایم آن دو برابر شود در این حالت باید 20عدد باتری 12V/100AH دیگر با هم سری و در نهایت با باتری های قبلی موازی نماییم که ولتاژ 240V و با ظرفیت 200AH ساعت گردد که در نتیجه زمان بک آپ تایم نیز دوبرابر می گردد.