آموزش AVR | آموزش طراحی برد
طراحی برد های الکترونیکی نیازمند به آموزش AVR، آموزش الکترونیک و مهندسی معکوس است. در آموزش برنامه نویسی میکروکنترلر ای وی آر AVR شما یک آی سی را فرمانپذیر میکنید تا در مدار از آن خروجی بگیرید. کلاس آموزش ای وی آر هر ماه در کامتک در بخش های عمومی و تخصصی برگزار میشود.
آموزش برنامه نویسی میکروکنترلر ای وی آر AVR
در صورتیکه میخواهید مدار طراحی کنید لازم است که بتوانید آی سی ها را فرمانپذیر کنید. یعنی برنامه ای بنویسید که IC بتواند فرمانی ایجاد کند. برخی آی سی ها به سنسورها دستور میدهند و برخی از آنها به استپرموتورها. البته این فرمان دادن نیاز به این است که میخواهیم ببینیم چه خروجی از دستگاه نیاز داریم.
در کلاس ای وی آر Avr شما با نحوه برنامه نویسی IC میکروکنترلر آشنا شده تا بتوانید چند پروژه واقعی و کاربردی را یاد بگیرید. در طول دوره آموزش میکروکنترلر AVR به صورت عملی سطح یادگیری خود را بالا ببرید.
آموزش طراحی برد
برای اینکه بتوانید برد طراحی کنید لازم است که قطعات الکترونیکی را بشناسید. البته ممکن است رشته تحصیلی شما الکترونیک باشد و میخواهید در این رشته به درجه بهتری در بازار کار برسید. بنابراین برای اینکه شما طراح برد شوید حتما پایه الکترونیک خود را قوی کنید. بعد از اینکه اطلاعات کاربردی درباره قطعات DIP و SMD و IC بدست آوردین لازم است که به تحیلی برد بپردازید.
بردهای الکترونیکی که در دستگاههای مختلف عملکرد خاصی دارند، از بسیاری IC ها تشکیل شده اند. آی سی میکروکنترلر AVR و نرم افزار CodevisionAVR یکی از محبوبترین و پرکاربردترین انواع میکروکنترلر می باشند که همچنان از طرف شرکت سازنده (ATMEL ) تولید و به روز رسانی می شوند.
درباره دوره آموزش میکروکنترلر AVR
در کلاس آموزش avr تمامی پیشنیازها بعد از گذراندن آموزش الکترونیک برای یادگیری برنامه نویسی AVR از جمله آموزش زبان برنامه نویسی C و آموزش نرمافزار پروتئوس، به صورت کامل و بصورت کاربردی تدریس میشود. علاوه بر یادگیری زبان C و نرم افزار پروتئوس شما با طراحی سخت افزار، طراحی نرم افزار، شبیه سازی و پیاده سازی مدار بصورت عملی آشنا میشوید.
در پایان دوره آموزش ای وی آر شما قادر خواهید بود که با انجام پروژه های عملی از صفر تا صد طراحی برد و شبیه سازی آنرا پیاده سازی کنید.
همچنین با وجود راهنمایی استاد آموزشی، در طول دوره AVR، باعث میشود تا کارآموزان دوره بتوانند همه سؤالات خود را مطرح کرده و پاسخ مناسب آن را دریافت کنند و در نتیجه هیچ ابهامی در خصوص قسمتهای مختلف این دوره آموزش avr وجود نخواهد داشت.
موارد آموزش AVR
برای شروع میکروکنترلرها را به شما معرفی میکنیم. سعی میکنیم از نوشتن جزوه زیاد و تاریخچه هایی که حوصله سر میبرد پرهیز کنیم. اما به شما رفرنس میدهیم که بتوانید اطلاعات خود را درباره میکروکنترلر بیشتر کنید. رویهم بعد از روش نصب نرم افزار پروتئوس و نصب نرم افزار کد ویژن AVR سراغ یادگیری زبان C میرویم که اساس برنامه نویسی میکروکنترلر avr زبان c میباشد.
آموزش برنامه نویسی C بدین صورت است که از آشنایی با محیط برنامه و کار با آن شروع کرده تا منطق باینری، آشنایی با انواع داده ها (داده های رشته ای)، شناسه ها و اعلان متغیر ها، حلقه های تکرار و ساختار های کنترلی، آرایه ها و توابع و عملگر های محاسباتی و منطقی پایان می یابد.
بعد از c سراغ نرم افزار شبیه ساز پروتئوس میرویم. یکی از مهم ترین مراحل طراحی پروژه های سخت افزار مرحله شبیه سازی میباشد . در این مرحله سخت افزار و نرم افزار طراحی شده را در محیط Proteus آزمایش میکنیم و از درستی سخت افزار و برنامه طراحی شده اطمینان حاصل میکنیم. آشنایی با محیط نرم افزار پروتئوس Proteus Design Suite و منوها و نحوه سیم کشی بهینه در پروتئوس از موارد اصلی در این بخش است.
بعد از اینکه زیرسازی کار را یاد گرفتیم، لازم است که تنظیمات پورت ها و پایه های AVR را بدانیم. در برنامه نویسی سخت افزارهای برنامه پذیر، پیش از ورود به برنامه نویسی اصلی و تنظیم پردازش مورد نیاز، ابتدا باید سخت افزار مربوط پیکربندی شود.
پس ریجسترهای مربوط به تنظیمات پایه ها و کتابخانه Delay و PIN را برایتان شرح میدهیم. حال میتوانیم سراغ راه اندازی سون سگمنت تکی، چند تایی و مالتی پلکس رویم. همچنین راه اندازی LCD کاراکتری و موتور DC از موارد حائز اهمیت این بخش است.
الان میتوانیم پا را فراتر بگذاریم و مبدل آنالوگ به دیجیتال و راه اندازی سنسور های مختلف را تمرین کنیم. این سنسورها شامل سنسور دما، سنسور فتوسل، سنسور مادون قرمز و حتی راه اندازی ولت متر دیجیتال است!
حال باید از دانش قبل در زمینه الکترونیک استفاده کنیم و در محیط کدویژن بتوانیم میکروکنترلر AVR را پروگرام کنیم. نحوه پروگرام کردن میکروکنترلر AVR و پیاده سازی فیزیکی مدارات طراحی شده آخرین مرحله آموزش ای وی آر میباشد.
پروژه ها در آموزش AVR
اتصال صفحه کلید ماتریسی، اتصال LCD کاراکتری، پروژه قفل رمزی دیجیتال، پروژه راه اندازی استپر موتور (Stepper motor)، آموزش پروژه دماسنج، پروژه ماشین حساب (پروژه شمارنده)، آموزش پروژه متن متحرک بر روی LCD، آموزش پروژه تابلو روان بر روی LCD، آموزش پروژه ساعت دیجیتال، پروژه ارتباط با کامپیوتر از طریق پورت سریال و USB از مثالهای کلاس AVR است.
توانایی پس از پایان دوره آموزش ای وی آر AVR
پس از گذراندن دوره میکروکنترلر AVR و معماری آن کارآموزان میتوانند کار با پورت ها و راه اندازی تایمر، وقفه، مبدل آنالوگ به دیجیتال و پورت سریال را فراگرفته و توانایی به کارگیری انها را در پروژه های مختلف انجام دهند. رویهم یک کارآموز توانایی موارد زیر را در کلاس AVR بدست میآورد:
- شناخت میکروکنترلر و تفاوت آن با FPGA، PLC و Microprocessor
- مبناها و تبدیل مبنای هگز و باینری و ده دهی به یکدیگر
- تسلط بر متغیر ها و شناسه ها و انواع آنها و دستورات بیتی
- یادگیری زبان C و آموزش برنامه نویسی C
- شناخت تابع و انواع آن در برنامه codevision AVR و codewizard
- نرم افزار PROTEUS و استفاده از آن برای شبیه سازی و دیباگ
- تغذیه لازم و چگونگی وصل آن به AVR
- معماری داخل میکروکنترلر ها و چگونگی پردازش دستورات
- نوشتن برنامه روشن و خاموش کردن پورت و پایه و شبیه سازی آن
- آشنایی با فیوزبیت ها و Bootloader و کاربرد آن در میکروکنترلر
- ساخت مدار فلشر زن با LED، طراحی مدار LED چشمک زن
- ایجاد LED چشمک زن با قابلیت تنظیم سرعت
- طراحی مداری که برای عملکرد، باید کلید استارت آن ۳ ثانیه زده شود
- طراحی فلشر ۸ کاناله و تغییر حالت و رقص نورهای متفاوت
- طراحی مدار کنترل ۸ خروجی با ۸ کلید
- طراحی مدار کنترل موتور با کلید Start و Stop
- طراحی مدار کنترل موتور فقط با استفاده از یک کلید
- استپر موتور و استفاده از درایور لازم جهت راه اندازی آن
- کنترل موتور با استفاده از PWM نرم افزاری
- ساخت پالس بر روی پایه میکروکنترلر
- ساخت چندین پالس متفاوت با یک میکروکنترلر
- طراحی مبدل DAC و طراحی Wav Player
- LCD های کاراکتری و آرایه هابا
- صفحه کلید ماتریسی و طریقه اتصال آن به میکروکنترلر
- شناخت Scan کردن صفحه کلید و نمایش اعداد
- سون سگمنت و طریقه ی کارکرده آن و استفاده از آن
- گرفتن یک عدد از کیپد و نمایش آن روی سون سگمنت
- مولتی پلکس کردن سون سگمنت ها و ساخت شمارنده
- شناخت وقفه و مفهوم stack pointer و کاربرد آن
- انجام پروژه ارسال کد ها از یک میکرو به میکروی دیگر
- شناخت مبدل ADC ( آنالوگ به دیجیتال )
- شناخت تایمر ها و نحوه کارکردن آن
- طراحی زمان های بسیار دقیق با تایمر
- شناخت پایه های GLCD و نحوه عملکرد آن
انواع دوره آموزش AVR
برای یادگیری AVR دو سطح پایه و پیشرفته در نظر گرفته شده است. برای برنامه نویسی در حالت پیشرفته و ساخت مدارات حرفه ای لازم است که اطلاعات بیشتری درباره برد و طراحی برد داشته باشیم. بنابراین اگر میخواهید بطور کامل طراحی مدار را یاد بگیرید لازم است که سطح مقدماتی آموزش AVR و سطح پیشرفته آنرا بگذرانید. در سطح پیشرفته بیشتر درباره راه اندازی پورت SPI، آموزش راه اندازی کارت حافظه MMC، آموزش راه اندازی السی دی گرافیکی 64*128، آموزش راه اندازی تاچ اسکرین، آموزش راه اندازی السی دی رنگی، آموزش راه اندازی موتور پله ای و عملکرد بوت لودر آشنا میشوید. پس برای طراحی یک برد نیاز دارید که توانایی خود را در برنامه نویسی میکروکنترلرها بیشتر کنید.