آموزش تعمیر لامپ کم مصرف
آموزش تعمیر لامپ کم مصرف برای علاقمندانی که الکتریکی دارند و میخواهند خدمات بیشتری به مشتری ارائه دهند، مفید است. اموزش تعمیر لامپ زنون، اموزش تعمیر لامپ ال ای دی led، اموزش تعمیر پروجکشن LED و اموزش تعمیر برد لامپ کم مصرف از موارد این کلاس میباشد. در اصل دوره آموزش تعمیرات لامپ کم مصرف شامل آموزش و شناخت انواع برد لامپها میباشد که در کلاس آموزش تعمیرات لامپ کم مصرف به طور کامل شرح داده میشود. کسانیکه الکترونیک را کمی میشناسند میتوانند وارد تعمیرات این قطعه پرمصرف شوند و آنها را به راحتی عیب یابی و تعمیر کنند. اگر الکترونیک نمیدانید میتوانید ابتدا دوره آموزش الکترونیک را در کامتک بگذرانید و سپس وارد دوره آموزش تعمیر لامپ کم مصرف شوید.
آموزش تعمیر لامپ کم مصرف
آموزش تعمیرات لامپ کم مصرف شامل اموزش برد لامپ، آموزش لامپ ال ای دی و تعمیر پروجکشن است.
به منظور اینکه بهترین نتیجه را در کلاس تعمیرات لامپ بدست بیاورید کافیست کمی با الکترونیک و ابزارهایی که برای تست و اندازه گیری این قطعات میباشد، آشنا شوید. سپس مسیریابی برد لامپ و عیب یابی آن را آموزش ببینید. با کار عملی (تمرین روی برد لامپ) و بدست آوردن تجربه میتوان لامپهای دستگاههای پزشکی، لامپ led، لامپ کم مصرف و لامپ های پروجکشن را تعمیر کرد.
دوره آموزش تعمیر لامپ کم مصرف
- آموزش تعمیر لامپ به صورت نیمه خصوصی انجام میشود.
- دوره آموزشی کوتاه مدت و فشرده میباشد.
- کاراموزان در طول دوره آموزشی میتوانند لامپ جهت تعمیر در کلاس بیاورند.
- آموزش در یک هفته و هر روز و حتی روزهای پنج شنبه با رزرو قبلی صورت میپذیرد.
- برای عزیزان شهرستانی خوابگاه نیز در نظر گرفته شده است.
- تا سه ماه بعد از دوره آموزش تعمیرات لامپ کارآموزان از پشتیبانی شرکت کامتک برخوردار میشوند.
چه مواردی در کلاس آموزش تعمیر لامپ تدریس میشود:
- شناخت قطعات الکترونیکی روی مدار لامپ
- ارتباط قطعات روی برد لامپ کم مصرف
- بررسی مدار لامپ LED و لامپ کم مصرف
- آنالیز مدار و تشریح برد انواع لامپ
- روش عیب یابی برد و رسیدن به قطعه معیوب
- آموزش تعمیر برد های پروجکشن
تعمیرات لامپ
آموزش تعمیر لامپ کم مصرف
آموزش تعمیر لامپ ال ای دی LED
آموزش تعمیر لامپ هالوژن و اتاق عمل
آموزش تعمیر پروجکشن
آموزش تعمیر محافظ برق
در کارگاه آموزش تعمیر لامپ کم مصرف کامتک بیش از ۳۰ مدل لامپ و محافظ برای تمرین شما کارآموزان مهیا شده است. شما با تمرین روی این تعداد میتوانید براحتی بعد از کلاس لامپ تعمیر کنید.
مصالب دوره آموزش تعمیرات لامپ کم مصرف
همه ما تا به حال حتما لامپ های کم مصرف را دیده ایم. لامپ های کم مصرف که میشه گفت به تازگی وارد بازار شده اند از مزایای بالایی برخوردارند که یکی از آنها همین واژه کم مصرف بودن آنهاست. این لامپ ها دارای طول عمر نسبتا بالایی هم هستند. لامپ ها دارای وات (توان های) مختلفی هستند. در لامپ های کم مصرف با توجه به توان آنها شکل قطعات متفاوت میشود اا ساختار همشون یکی هست.نمی خوام وارد جزییات شوم میخام سریع ترین راه رو برای تعمیر خدمتتون عرش کنم. اگر این روش مفید واقع نشد لامپ را دور بندازید که تلاش برای تعمییر آن بیهوده خواهد بود.
در همه لامپها ۲ ترانزیستور قدرت وجود دارند به نام MJ 13003 یا 13005 / 13007 /13001 ، اخیرا 13009
این ترانزیستور ها ترانزیستورهای معمولی هستند اما توان بالایی دارند. در لامپ های کم مصرف همیشه اگر روشن نشوند یکی از این 2 ترانزیستور یا هر دوتاشون سوخته اند.
آموزش تعمیر لامپ کم مصرف
لامپ ها از دو قسمت تشکیل می شود.
- قسمت حباب
- قسمت سویچینگ
قسمت حباب (شیشه) که داخلش مواد فلورسنت است (مانند لامپ مهتابی)
قسمت سویچینگ
ولتاژ 220 ولت بعد از ورودی به دستگاه (مدار) به وسیله یک پل دیود و خازن یکسو و صاف شده (380 ولت DC) وبه دو ترانزیستور سویچینگ اعمال می شود. (این ترانزیستور ها به صورت پوش پول بسته شده اند) دو ترانزیستور های سویچینگ این ولتاژ دی سی را به ولتاژ ac (تقریبا مربعی) با فرکانس بالا تبدیل میکنند .سپس این ولتاژ به یک سلف اعمال میگردد. (در لحظه اول) و ولتاژ زیادی بوجود می اید این ولتاژ به سیم های حباب (سیم های داخل مهتابی ) اعمال شده و باعث فعال شدن مواد فلور سنت می شود بعد از یک زمان بسیار کوتاه که سلف میرا شد، همه چیز به حالت عادی برمیگردد و لامپ روشن می ماند. بعد از این زمان عملکرد مدار مانند مهتابی عادی است.
اگر شما یک لامپ کم مصرف شکسته داشته باشید میتونین حباب لامپ رو بردارید و به جاش یه دونه مهتابی بزارید، یا مهتابی رو بردارید به جاش حباب بزارید، هر دوتاش کارمیکنه البته باید توان ها برابر باشند.
نکات قابل توجه در تعمیر لامپ کم مصرف
بعضی مواقع هست که قطعات سالم هستند ولی لامپ فلورسنت سوخته است! حال برای اینکه از کجا بفهمیم لامپ سالم است باید به دور سر پایه های آنرا یک ولتاژ 12 ولت (با آمپر بالا) بدهیم یک نور کم رنگ زرد رنگ خواهیم دید این نشان دهنده سالم بودن لامپ هست.
اگر همیشه هنگام باز کردن لامپ به جز قطعات گفته شده قطعات دیگری هم مشاهده کردید که به کلی سوخته بودند آنها را در آن صورت عوض کنید. در روی لامپ ها برای اتصال کیت با لامپ فلورسنت ۴ تا پین هستند. همیشه هر پین را به پایه خودش در روی کیت متصل کنید. پین ها شماره گذاری شده اند.
- باید سعی کنید یکی از پایه ها به دو پایه دیگر مقاومت داشته باشد رو پیدا کنید! اگر موفق به این کار شدید بدونید که اون پایه بیس است.
- اگر پایه رو پیدا کردید و مشاهده فرمودید که پراب قرمز رنگ به این پایه متصل بود بدونید که ترانزیستور شما از نوع منفی یا NPN هست.
- با اتصال بیس به یک پایه دیگر یک مقدار مقاومت مشاهده میشود و با اتصال به پایه دیگر یک مقاومت دیگر اون پایه ایی که مقاومت کمتر نشون میدهد پایه کلکتور و دیگر امیتر می باشد.
- هر گونه اتصال کوتاه نشان از معیوب بودن ترانسیستور شما هست.
- با مشخص شدن پایه ها مقاومت کلکتور و امیتر رو اندازه بگیرید نباید هیچ مقاومتی نشان داده شود! اگر مقاومت داشته باشید و یا اتصال کوتاه نشان از معیوب بودن ترانسیستور شما هست.
دوره آموزش تعمیرات لامپ کم مصرف بسیار ساده است و با لوازم تعمیرگاهی ساده میتوانید در تعمیر لامپ کم مصرف موفق باشید. کارآموزان میتوانند در طول دوره اموزش تعمیر لامپ، بردهای خراب از برندهای چینی و ایرانی بهمراه بیاورند. آموزش طراحی مدار لامپ کم مصرف نیز اختصارا دی این کلاس شرح داده میشود. اموزش تعمیر لامپ هر هفته بمدت سه جلسه تا زمان یادگیری کارآموز تدریس میشود.