آموزش تعمیرات لباسشویی
در دوره آموزش تعمیر ماشین لباسشویی کامتک شما با عیب یابی مدلهای جدید آشنا شده و تعمیر برد لباسشویی را براحتی یاد میگیرید. تعمیرگاه لباسشویی کامتک مجهز به چندین برد از برندهای مختلف، ابزارهای پیشرفته و استاد مجرب (تعمیرکار لباسشویی) میباشد که شما با شرکت در این کارگاه عملی بهترین نتیجه را در آموزش تعمیرات ماشین لباسشویی بدست میآورید.
آموزش تعمیر ماشین لباسشویی
آشنایی با مدلهای مختلف در کارگاه کامتک شامل آموزش تعمیر لباسشویی دوقلو، آموزش تعمیر لباس شویی ایستاده و لباسشویی خانگی باعث درک بهتر در تعمیرات میشود. برندهای اصلی لباسشویی شامل ال جی، سامسونگ، بوش، کنوود، پاکشوما، سینجر و آبسال از موارد حائز اهیمت میباشد.
در تعمیرات لباسشویی چه چیزهایی یاد میگیریم؟
برای شروع کلاس تعمیر لباسشویی شما در ابتدا با قطعات روی مدار لباسشویی آشنا میشوید. هر برد لباسشویی شامل قطعات الکترونیکی SMD و DIP میباشد که لازم است شما تست و اندازه گیری هر یک را جداگانه یاد بگیرید. بعد از آن باید بدانید که این قطعات الکترونیکی روی مدار لباسشویی به چه صورت با یکدیگر در ارتباط هستند. آنالیز مدار لباس شویی، تشریح برد، مسیریابی برد لباسشویی از ارکان اصلی در عیب یابی است.
شما با عیب یابی برد لباسشویی میتوانید به این نتیجه برسید که هر یک از قطعات با مکانیک به چه صورت در ارتباط است. پس مرحله بعد از عیب یابی برد ارتباط قطعات الکترونیکی لباسشویی با قطعات مکانیکی میباشد.
در این مرحله شما با کارایی اجزای مکانیکی اشنا میشوید. یعنی یاد میگیرید که لباسشویی های مختلف (خانگی و صنعتی) چه ساختاری دارند! پس با یادگیری مکانیزم و کارایی این قطعات روش تست و تعویض هر یک را عملی کار میکنید. در اینجا شما درک بالایی از عملکرد ماشین لباسشویی بدست آورده اید و میتوانید براحتی با این روش هر برندی را عیب یابی و تعمیر کنید.
امکانات آموزشی کامتک در دوره تعمیر لباسشویی
همیشه یک کارگاه مجهز و یک تعمیرکار خوب میتواند بهترین نیتجه گیری در یادگیری تعمیر لباسشویی موثر باشد. آموزشگاه تعمیر لباسشویی کامتک این دو اصل مهم را در نظر دارد و برای کارآموزان مهیا کرده است. در طول دوره شما با قطعات الکترونیکی، بردهای مختلف و انواع لباسشویی بصورت کاربردی آشنا شده و میتوانید بعد از دوره وارد بازار کار شوید.
بعد از برگزاری دوره آموزش تعمیر لباسشویی شما میتوانید از پشتیبانی ما بهرمند شوید، یعنی اگر سوال یا اشکالی در کار برایتان بوجود آمد حضوری یا تلفنی از استاد بپرسید. پس با خیال راحت دوره تعمیر لباسشویی کامتک را انتخاب کنید.
نحوه برگزاری سرفصلهای آموزش تعمیر لباسشویی
آموزش شناخت اجزای تشکیل دهنده لباسشویی
آموزش بررسی لباس شویی های مختلف در بازار، از لحاظ توانمدی و کیفیت قطعات داخلی ماشین، شامل مخزن، تسمه ها و چرخدنده های متصل به موتور میباشد. مدلهای لباسشویی شامل آاگ، آریستون، ایندزیت، بوش، پاکشوما، ال جی، سامسونگ و کنوود نیز مورد بحث قرار میگیرد.
آموزش اجزای الکتریکی لباسشویی تمام اتومات
دو شاخه: اولین وسیله ارتباط برق با ماشین لباسشویی است. معمولا" دو شاخه هایی كه جریانشان كمتر از ۱۶ آمپر است جهت استفاده در ماشين لباسشویی مناسب نیستند.
كابل رابط: از آنجا كه جريان مصرفی ماشين بالاست، توصيه مي شود كابل 5/2×2 و يا حد اقل 5/1×2 مورد استفاده قرار گيرد.
اموزش تعویض ترمينال: به منظور ايجاد اتصالاتي مطمئن و هم چنين عايق بودن اين اتصالات از بدنه مورد استفاده قرار مي گيرد در ماشين لباسشويي معمولا" از ترمينال هاي پلاستيكي و يا كائوچويي استفاده مي كنند. محل قرار گيري ترمينال ، قسمتي از بدنه لباسشویی است كه با پيچ و مهره در جاي خود مستقر مي شود.
اموزش تعمیر كليد on/off لباسشویی : كليد های بكار رفته در لباسشويي دو كنتاكت و يا چهار كنتاكت هستند. در نوع چهار كنتاكت فاز و هم نول وارد كليد شده و با حركت محور تايمر بطرف بيرون، كليد بسته شده و فاز و نول وارد مدار لباسشویی میشوند. روش تست کلید با اهم متر و اشکالاتی که برای آن بوجود میآید در کلاس تعمیر لباسشویی توضیح داده میشود.
لامپ خبر روی لباسشویی: جهت اطلاع مصرف كننده از ورود برق به ماشين از چراغ خبر كه يك لامپ استفاده میشود.
آموزش تعمیر و شناخت ميكروسوئيچ لباسشویی
این قطعه برای احتیاط باز و بسته شدن درب لباسشویی است که در دوره آموزش تعمیرات لباسشویی اشکالات مرتبط و نحوه تست میکروسوییچ لباسشویی را شرح میدهیم.
اگر با بسته شدن كامل درب ، عقربه اهم متر منحرف شود ميكروسوئيچ سالم است در غير اين صورت يا عيب از ميكروسوئيچ است يا ميكروسوئيچ سالم بوده اما از محل استقرار خود خارج شده و يا درب بطور واقعي بسته نمي شود كه معمولا" عيب آخر مربوط به خراب شدن لاستيك دور درب است. در صورت خراب بودن ميكروسوئيچ آن را پس از باز نمودن قسمت جانبي لاستيك دور درب ( طرف قفل درب ) از بدنه جدا نموده و در صورت امكان تعمير نماييد.
آموزش تعویض المنت (گرمكن یا هيتر دستگاه) لباسشویی
ساختمان المنت، ابتدا سيم كرم نيكل يا كرم آلمينيوم درون پودر چيني يا سراميك نسوز قرار گرفته و سپس جهت ممانعت از نفوذ آب و رطوبت آن را درون يك محافظ فولادي قرار مي دهند. المنت درون ديگ فرعي قرار مي گيرد و در توان هاي مختلف ساخته شده و استفاده مي شود . آب بندي المنت بوسيله لاستيك محافظش صورت مي گيرد از اينرو هرگز نبايد المنت را در حاليكه درون ديگ آبی وجود ندارد به برق متصل نمود. برای تست المنت استفاده از لامپ سری ، اهم متر يا اتصال چند ثانيه ای مستقيم به برق توصيه مي شود.
آموزش تعمیر قفل مغناطيسي درب
پس از روشن شدن ماشين (البته مشروط به بسته شدن كامل درب) يك رله مغناطيسي زبانه درب را در اختيار گرفته و به هيچ وجه درب ماشين باز نمي شود . در صورت اعمال نيروي بيش از حد دستگيره قفل درب خواهد شكست. درب زماني باز مي شود كه اولا" برق ماشين قطع شود (تايمرخاموش شود) ثانيا حداقل مدت ۲ دقيقه از خاموش شدن دستگاه بگذرد تا آثار مغناطیسی درون قفل مغناطیس كاهش يافته و زبانه قفل درب رها شود.
عیب یابی ترموستات يا هيتر استارت ماشین لباسشویی
از آنجا كه جريان مصرفي هيتر بالاست و توسط تايمر مرتبا" در حال قطع و وصل است ، اين احتمال مي رود كه بر اثر كار زياد و مداوم ، سطح كنتاكت هاي تايمر مربوط به هيتر فرسوده شده و به يكديگر جوش داده شوند. در اين صورت هيتر در تمام مدت كار ماشين كه گاها" به 3 ساعت و نيم نيز مي رسد در مدار خواهد بود رسيدن دماي آب به نقطه جوش علاوه بر البسه داخل ماشين، رابط هاي پلاستيكي و شلينگ ها را نيز فرسوده مي سازد. از اينرو استفاده از هيتر استات (ترموستات) اجتناب ناپذير است.
آموزش تعمیر و تعویض پلاتین های داخلی، شناخت تیغه های فلزی و صفحه منعکس کننده حرارت
این بخش در دوره آموزش تعمیرات لباسشویی در جلسات میانی بهمراه قطعات دیگر بطور مفصل آموزش داده میشود. همکارانی که قادر به گذراندن دوره ها بصورت حضوری نیستند میتوانند جزوه ها و مطالب ما را بصورت غیر حضوری دریافت کنند.
آموزش عملكرد شير الكتريكي در ماشین لباسشویی
در حالت عادی فنر پشت اهرم، اهرم آهنی را بطرف جلو رانده و لاستيك سر اهرم، سوراخ وسط شيطانك را مسدود مي سازد . با وصل برق و ايجاد مغناطيس توسط سيم پيچ شير الکتریکی، اهرم به طرف داخل جذب شده و فنر را فشرده میسازد. با حركت اهرم به طرف عقب، لاستيك سر اهرم از سوراخ وسط شيطانك جدا شده و شيطانك مجال تنفس میابد. فشار آب، هواي بين شيلنگ و شيطانك را از مجراي تنفسي به عقب رانده و آب جاری میشود. پس از رسيدن آب به سقف مورد نظر، توسط فرمان هيدرواستات ، برق شير الكتريكی قطع شده و با تضعيف ميدان مغناطيسی سيم پيچ، فنر جمع شده اهرم بطرف جلو رانده شده و در نتيجه مجرای تنفسی شيطانك مجددا" بسته مي شود و از ورود آب به داخل ماشين ممانعت بعمل میاید.
برطرف کردن عیوب شير الكتريكی که ممكن است مكانيكی و يا الكتريكی باشد. در مبحث مكانيكی، خرابي فنر، خوردگی لاستيك سر اهرم،پاره شدن لاستيك دور شيطانك ، مسدود شدن فيلتر بر اثر جرم و شن ريزه هاي موجود در آب شهر عملكرد صحيح شير الكتريكي را مختل مي سازد. كه میتوان با جدا نمودن قسمت هاي مختلف شير، مورد معيوب را شناسایی و نسبت به رفع عيب اقدام نمود.
در قسمت الكتريكي يا بوبين مي سوزد كه توسط تست با اهم متر (R×1k ) مشخص مي شود و يا به شير الكتريكي برق نمیرسد. در اين صورت هميشه قبل از آنكه عيب از ناحيه شير الكتريكی تصور شود، برق دو سر بوبين را اندازه گيری نماييد.
شناخت عملکرد تايمر (برنامه ريز دستگاه)
تايمر در واقع به عنوان مغز فرمان دهنده ماشين لباسشویی عمل مي كند و پس از گرفتن فرمان شروع، ساير اعمال از قبيل آب گيري، گرم نمودن آب، عملكرد دور تند و كند موتور با فرمان تايمر انجام مي شود. در حال حاضر تايمر هاي موجود به دو شكل الكترونيكي و الكترومكانيكي به بازار ارائه مي شوند. در نوع الكترونيكي فرمان هاي مختلف به قطعات الكتريكي مانند هيتر، واتر پمپ، الكترو موتور و شير الكتريكي توسط قطعات الكترونيكي مانند ترانزيستور، تريستور و IC صورت مي گيرد و از آنجا كه ابعاد اين قطعات به مراتب كوچكتر از چرخ دنده هاي زائده داراست ابعاد تايمر هاي الكترونيكي بسيار كوچك تر از تايمر هاي مكانيكي است. تايمر هاي الكترونيكي بصورت كتابي ساخته مي شوند.
تايمر هاي الكترومكانيكي يا بصورت خلاصه مكانيكي، با حركت محور اصلي كه توسط يك موتور كوچك مي چرخد عمل مي كند.بر روي اين محور يك چرخ دنده بزرگ ( توپي تايمر ) با زائده هاي فراوان وجود دارد كه در حال چرخش محور ، زائده هاي توپي با كنتاكت هاي مختلف برخورد نموده و در بعضي موارد ، ارتباطي بر قرار و يا قطع مي سازد. بخش های تايمر الكترومكانيكي که در کلاس تعمیر لباسشویی توضیح داده خواهد شد.
موتور تايمر، چرخ دنده ها ، صفحه هاي پلاتين ، اهرم متغير برنامه ، كليد قطع و وصل لباسشویی، بدنه يا قاب پلاستيكی موتور تايمر
آموزش تعمیر هيدرواستات (اتومات) در انواع لباسشویی
اين وسيله تنظيم كننده آب ورودي به ماشين است و ناگفته پيداست كه اگر دچار مشكلي شود يكي از اساسي ترين اعمال ماشين انجام نخواهد شد. قطعات هيدرواستات شامل قابه يا بدنه مخصوص، صفحه لاستيكي (ديافراگم ) ، كنتاكت هاي قطع و وصل داخلي ، لوله ورودي هوا ، كنتاكت هاي اتصال برق می باشد.
آموزش تعمیر واتر پمپ
شناخت انواع واتر پمپ و عملکرد این وسیله در انواع مختلف لباسشویی اتومات و دوقلو
آموزش تعمیر موتور شستشو در مدلهای دیجیتال لباسشویی
بررسی اجزای موتور و توانایی موتور در لباسشویی های مختلف شامل سیم کشی آن در ماشین لباسشویی، رنگ سیم ها، روش تعویض موتور لباسشویی، نحوه عملکرد آن و علل خرابی موتور
آموزش تعمیر الکتریکی موتور لباسشویی
اشنایی تئوری با سیم پیچی موتور الکترونیکی و کارایی آن در انواع ماشین لباسشویی
آموزش تعمیر کاپاسیتور و رله روی برد و اجزای برد لباسشویی
بررسی برد، رسم دیاگرام برد لباسشویی، اجزای تشکیل دهنده مدار لباسشویی، تست و اندازه گیری و عیب یابی بصورت ولتاژ گیری با مولتی متر
موارد مهم در آموزش تعمیرات ماشین لباسشویی
در آموزش تعمیر ماشین لباس شویی کارآموز میتواند مواردی از قبیل عیوب و کدهای خطا، نحوه برطرف کردن عیوب مرتبط با کدهای خطای لباسشویی، آموزش نقشه خوانی مدارات الکترونیکی برد لباسشویی، تکنیکهای عیب یابی مدارات الکترونیکی بدون نیاز به نقشه ، روشهای نوین عیب یابی مدارات الکترونیکی، آشنایی با برنامه ریزی و پروگرام کردن بردهای فرمان، روشهای عیب یابی توسط ولتاژگیری، برطرف کردن عیوب دستگاههای خاموش، دستگاه روشن می شود ولی وارد برنامه نمی شود، دستگاه فقط یک برنامه را اجرا می کند و تکنیکهای عیب یابی انواع ماشینهای لباسشوئی را آموزش ببیند و برطرف کنند.