آموزش الکترونیک
کلاس آموزش الکترونیک پایه و ریشه برای تعمیر بردهای الکترونیکی است. بنابراین دوره الکترونیک را حرفه ای یاد بگیرید تا بتوانید با تسلط روی بردهای الکترونیکی عیب یابی یا تعمیر را شروع کنید. در کارگاه کامتک بعد از اینکه هر قطعه الکترونیکی معرفی شد روی بردهای مختلفی که در کارگاه وجود دارد هر یک را تست و کارایی آنرا بررسی میکنید. یعنی در دوره آموزش الکترونیک شما کاربردی و تخصصی یاد میگیرید.
کلاس آموزش الکترونیک
مزیت دوره آموزش الکترونیک این است که شما بعد از اینکه یک تعریف علمی از قطعه یاد گرفتید همانجا روی برد تست و اندازه گیری قطعه را عملی میبینید. پس با گذراندن دوره الکترونیک کارایی هزاران قطعه ای که ممکن است روی هر مدار وجود داشته باشد شرح داده میشود.
البته در بردهای الکترونیکی از هر قطعه ممکن است چندین سری با توان و قدرتهای مختلف وجود داشته باشد و اینکه تمامی این قطعات یک کار مشابه با توانایی بیشتر یا کمتر انجام میدهند. پس نگران یادگیر هزاران قطعه روی مدار نباشید.
کارایی ابزارهای تعمیرات برد در کلاس الکترونیک
هر قطعه الکترونیکی نیاز به تست و اندازه گیری دارد و برای اینکه بتوانیم قطعات الکترونیکی را روی مدار تست کنیم از ابزارهایی مانند مولتی متر و اسیلوسکوپ استفاده میکنیم. البته گاهی لازم است که قطعات الکترونیکی را از روی برد جدا کنیم که نیاز به هویه کاری یا لحیم کاری است.
آموزش کار با مولتی متر
بعد از یادگیری عملکرد هر قطعه الکترونیکی لازم است که بتوانید آنرا اندازه گیری کنید. اولین دستگاه برای اندازه گیری قطعات الکترونیک مولتی متر است. آموزش کار با مولتی متر از سرفصلهای اصلی در دوره الکترونیک میباشد. البته آموزش اسیلوسکوپ و کارایی آن نیز در دوره های پیشرفته الکترونیک و تعمیر برد تشریح میشود.
آموزش هویه کاری و لحیم کاری حرفه ای
برای اینکه بتوانید قطعات الکترونیکی را خارج از مدار تست کنیم لازم است که بتوانیم هر یک را از روی بردهای مختلف جداسازی کنیم. برخی از بردهای که PCB به آن میگوییم چند لایه است. یا شامل قطعات ریزتر که SMD گفته میشود را شامل میشود. بنابراین برای اینکه براحتی هر قطعه ای را از مدار جدا کنیم و بعد از تست، تعویض کنیم یا همان را روی برد جا بزنیم، دقت حرفه ای در لحیم کاری لازم است. آموزش لحیم کاری صحیح نیز از موارد اصلی در کلاس الکترونیک است.
آموزشگاه الکترونیک کامتک شامل شناخت قطعات دیپ DIP و قطعات SMD اس ام دی روی کلیه بردهای الکترونیکی است که شما با کارایی و تست تمامی این قطعات آشنا میشوید. در پایان کلاس فیلم آموزش الکترونیک و شروع شناخت قطعات الکترونیکی به زبان ساده بصورت رایگان در اختیار کارآموز قرار داده میشود.
آموزش کار با هویه ۴۰ یا ۶۰ وات، آموزش کار با هیتر، آموزش کار با هات گان، شناخت دستگاه آی آر و شناخت کارایی دستگاه BGA Machime از مواردی است که شما جهت درآوردن و جا زدن قطعات DIP و SMD روی برد لازم دارید.
آموزش کار با ابزارهای تعمیرگاه
- آموزش هیتر کاری شامل کار با دستگاه هات گان و دستگاه هیتر
- آموزش لحیم کاری شامل هویه کاری SMD و درآوردن قطعات دیپ و اس ام دی
- شناخت روغن لحیم مناسب هویه کاری و انواع روغن های هویه کاری
- کارکرد پنس سرکج و سرصاف، قلع کش و آی سی کش در لحیم کاری
- کارایی ژل فلکسی، روغن فلکس و مواد هویه کاری حرفه ای
- آموزش تخصصی کار با مولتی متر دیجیتال، اهم متر و مولتیمتر آنالوگ عقربه ای
- شناخت سیم کشی جهت ترمیم پایه های آی سی ها
- کارایی اشنایدر و سشوار صنعتی برای درآوردن IC ها و چیپ ها
- شناخت دستگاه بی جی ای ماشین BGA Machine و کارایی آن
- بررسی دستگاه IR یا همان دستگاه مادون قرمز برای درآوردن آی سی ها
- شناخت شابلون های مختلف برای درآوردن IC ها و Chip ها
- کارایی دستگاه پروگرامر آی سی های قابل برنامه ریزی
- شناخت انواع لوپ و میکروسکوپ برای بررسی قطعات SMD
- عملکرد پمپ باد در تمیزکاری بعد از هویه کاری برد
- ابزارهای نگهداری مدار در هنگام هویه کاری مانند گیره
سه بخش اصلی در آموزش الکترونیک
- شناخت قطعات الکترونیکی SMD و DIP
- کار با ابزارهای تست و اندازه گیری
- کار با ابزارهای هویه کاری و لحیم کاری صحیح
اطلاعات بیشتر از کلاس الکترونیک
دوره الکترونیک شامل شناخت قطعات SMD و قطعات DIP است. یعنی کارایی هر یک از این قطعات بطور کامل شرح داده میشود. اولا بصورت تاریخچه ای یا تئوری آموزش نمیدهیم؛ یعنی بعد از تعریف کلی و مفهوم هر قطعه آنرا روی بردهای مختلف نشان داده و با مولتی متر روش تست آنرا عملی کار میکنیم . درثانی شما برای اینکه بتوانید یک برد را عیب یابی کنید لازم است که قبل از آن روش تست و درآوردن هر قطعه را بصورت صحیح بلد باشید. البته ناگفته نماند که اطلاعات کامل درباره کارایی هر قطعه بصورت رفرنس (مرجع) به شما داده میشود!
بیشترین توان خود را در کلاس الکترونیک برای توضیحات کاربردی و عملی قرار میدهیم پس اگر تا بحال قطعات الکترونیکی به گوشتان نخورده اصلا نگران یادگیری آن نباشید! آنقدر ساده و کاربردی دوره الکترونیک تشریح میشود که شما براحتی این مفاهیم برایتان ساده و کارآمد خواهد شد.
دوره الکترونیک مناسب چه کسانی است؟
برای اینکه ریز تر شویم و بدانیم کلاس الکترونیک مناسب چه کسانی است به این بخش دقت کنید: اگر رشته الکترونیک خوانده اید، یا در حال گذراندن آن هستید در این کارگاه شما عملی تست و اندازه گیری هر یک را یاد میگیرد. اگر درباره الکترونیک و قطعات روی مدار چیزی نمیدانید پس حتما این دوره را برای اینکه یک برد را تعمیر کنید انتخاب کنید؛ و اگر قبلا درباره الکترونیک دوره ای گذرانده اید این دوره را مرور کنید چرا که قطعات SMD روی مدارات مختلف نیاز به تمرین و بازآموزی دارند!
پس برای انتخاب دوره الکترونیک قبل از اینکه تعمیر یک برد را یاد بگیرید دریغ نکنید. ریشه و منشع یادگیری تعمیرات مدار، ساخت برد و طراحی برد همین دوره الکترونیک است.
آیا با گذراندن دوره الکترونیک تعمیرکار برد میشویم؟
بعد از پایان دوره الکترونیک شما تمامی قطعات روی برد را میشناسید و عملکرد هر یک را می دانید اما هنوز مسیریابی و ولتاژ گیری روی برد را نمیدانید! شاید اگر هر یک از قطعات را دربیاورید و تست کنید و قطعه معیوب را پیدا کنید بتوانید آنرا تعمیر کنید ولی به این دقت کنید که ممکن اس یک مین برد مانند برد تلویزیون هزاران قطعه SMD داشته باشد!
بنابراین برای اینکه تعمیرکار برد شوید دوره الکترونیک پیشنیاز آن است. نقشه خوانی، تشریح برد، عملکرد هر برد، تست ورودی و خروجی جریان در هر مدار از مواردی است که باید در تعمیرات بدانید. پس با گذراندن دوره الکترونیک فقط قطعات را میشناسید!
الکترونیک پیشنیاز چه رشته هایی است
آموزش الکترونیک موبایل، آموزش الکترونیک لپ تاپ، آموزش الکترونیک برد های صنعتی، آموزش الکترونیک پاور و تعذیه، آموزش الکترونیک مدار لوازم خانگی، آموزش الکترونیک صوتی و تصویری و آموزش الکترونیک بردهای پزشکی بصورت مجزا در هر کلاس شرح داده میشود. چراکه وقتی شما میخواهید یک تعمیرکار پاور شوید لازم است که بیشتر با قطعات DIP روی برد آشنا شوید و یا هنگامیکه میخواهید تعمیر تلویزیون انجام دهید بیشتر با IC ها و چیپست ها و قطعات SMD کار دارید.
بنابراین شما برای اینکه وارد رشته های تعمیرات شوید حتما ابتدا خوب قطعات روی برد را بشناسید و کارایی هر یک را بدانید تا تفهیم عیب یابی برایتان ساده تر باشد!
آشنایی با دوره های تعمیرات بردهای الکترونیکی
بعد از اینکه شما با قطعات روی مدار آشنا شدید میتوانید وارد عیب یابی و تعمیر برد شوید. هر دستگاهی چه کالای دیجیتال و چه دستگاههای صنعتی بخش ورودی برق (تغذیه) و مین برد دارد. بنابراین با یادگیری الکترونیک SMD و شناخت ابزارهای تعمیرگاهی میتوانید براحتی وارد این رشته ها شوید.
الکترونیک را یاد بگیرید تا بتوانید تعمیر برد را حرفه ای شوید:
آموزش الکترونیک موبایل، آموزش الکترونیک لپ تاپ، آموزش الکترونیک برد لوازم خانگی، آموزش الکترونیک تعمیر ایسیو، آموزش الکترونیک بردهای صنعتی و آموزش الکترونیک تلویزیون (صوتی و تصویری) از مهمترین بخش های کلاس الکترونیک کامتک است.
- تعمیر برد دستگاههای چاپ، فلکسی، بنر و ماشینهای اداری (پرینتر و کپی)
- تعمیرات برد لوازم آزمایشگاهی و تعمیر برد تجهیزات پزشکی
- شناخت بردهای لوازم صوتی و تصویری شامل تلویزیون، پلیر، ضبط و آمپلی
- تعمیرات موبایل و تبلت و لوازم دیجیتال همراه
- تعمیر کامپیوتر و لپ تاپ شامل سرور، مینی کیس
- تعمیر بردهای اینورتر جوش، اینورتر صنعتی و مدار فشار قوی تغذیه
- تعمیرات پاور، یو پی اس، سوئیچینگ و تغذیه های صنعتی
- تعمیر کامپیوتر خودرو و لوازم الکترونیکی ماشین
- برد لوازم خانگی شامل تعمیر یخچال، لباسشویی، مایکروفر و کولرگازی
- تعمیر برد لوازم ورزشی شامل تردمیل و صندلی ماساژور
- طراحی برد، ساخت مدار، شناخت PCB و برنامه نویسی IC
آموزش طراحی برد الکترونیکی
حتما برای شروع طراحی برد لازم است که المانهای بکار رفته در مدارات را بشناسیم و بتوانیم کارایی هر یک را تشخیص دهیم. هر جایی که میخواهید کار ساخت برد را شروع کنید در ابتدا سعی کنید یک برد را معکوس کنید. یعنی برای یادگیری طراحی مدار لازم است که بتوانیم بردهای مشابه آنرا دیس اسمبل (جداسازی) کنیم. پس آموزش الکترونیک را برای ساخت برد جدی بگیریم تا به یک طراح مدار خوب تبدیل شویم.
روش برگزاری کلاس آموزش الکترونیک
با مثالهای ساده هر قطعه ای را برای شما توضیح میدهیم. بدین صورت که عمکرد، کارایی، علامت اختصاری و توانایی هر قطعه الکترونیکی تشریح شده و سپس بطور عملی آن قطعه را تست خواهیم کرد. بطور مثال وقتی کار دیود توضیح داده میشود و انواع آن مثال زده میشود سپس از بردهای داخل کلاس در اختیار شما قرار داده میشود تا دیود ها را پیدا کرده و سالم و خراب بودن هر یک را تمرین کنید.
روش تست خازن، روش تست دیود، روش تست ترانزیستور، روش تست سلف، روش تست کریستال، روش تست رگولاتور و روش تست سیم پیچ از مواردی است که با مولتی متر توضیح داده میشود.