آموزش شارژ کارتریج
آموزش شارژ کارتریج در کامتک بصورت کاربردی و عملی در سه جلسه برگزار میگردد. شناخت انواع تونر کارتریج و غلظت آنها از موارد مهم اولیه در شارژ کارتریج میباشد. تعمیرات کارتریج لیزری و شناخت بخش های آن بصورت کامل در کارگاه ماشینهای اداری کامتک توضیح داده خواهد شد. همچنین شارژ کارتریج جوهر افشان و هواگیری با دست و دستگاه از موارد مهم آموزش شارژ کارتریج جوهر افشان در آموزشگاه کامتک میباشد.
آموزش شارژ کارتریج
آموزش شارژ کارتریج شامل آموزش تعمیر کارتریج لیزری، آموزش شارژ کارتریج جوهر افشان و تانکی کردن کارتریج پرینتر میباشد
دوستانی که میخواهند جهت سرویس دهی به مشتریان در زمینه خدمات تعمیر ماشینهای اداری فقط تعمیر کارتریج و شارژ کارتریج را انجام دهند میتوانند رشته آموزش شارژ کارتریج را انتخاب کنند. دوره تعمیر کارتریج و شارژ کارتریج شامل چاپگرهای جوهرافشان، لیزری و لیزری رنگی میباشد.
آموزش شارژ کارتریج چاپگر
- بررسی کارتریج های لیزری و کارتریج های جوهرافشان از مدلهای اپسون، کنون و اچ پی
- شناخت بخشهای مختلف یک کارتریج
- آموزش کامل مخزنی نمودن پرینتر جوهرافشان
- آموزش تعویض چیپ ست کارتریج لیزری
- شناخت کارتریج اتو ریست cartridge
- آشنایی با ابزار مورد نیاز شارژ کارتریج
- آموزش شارژ کارتریج پرینتر رنگی لیزری
- آموزش شارژ کارتریج پرینتر جوهرافشان
جلسه اول آشنایی با کارتریج در کامتک
آموزش کار درام کارتریج
روی غلطک درام (drum) جریان الکتریسیته ساکن قرار دارد. سطح درام با هادی نور پوشیده شده است. تونر که در اصل ماده ایست که باعث چاپ تصاویر روی کاغذ می باشد دارای بار الکتریسیته ساکن ولی مخالف بار درام می باشد. شارژ کارتریج ارتباط مسقیم با همین ماده دارد. در شارژ کارتریج تونرهای سوخته و قدیمی به طور کامل تخلیه شده و تونر های جدید در کارتریج شارژ میشوند. وقتی که نور لیزر که توسط سیگنالها و فرامین دیجیتالی تولیده شده اند بر روی درام تابانده میشوند، باعث حذف الکتریسیته ساکن در قسمتهای که نباید تونر به آنها بچسبد ، میشوند. زمانیکه که مناطق اصلی درام که تصویر را از لیزر دریافت کرده اند و کماکان دارای بار ساکن میباشند وقتی که در معرض تونر قرار می گیرند آنرا به سمت خود جذب می کنند و سپس آنها را بر روی کاغذ چاپ می کنند. تونر دارای بار الکتریسیته ساکن مخالف می باشد و این امر باعث جذب تونر میشود. هرچه تونر مرغوب تر باشد بهتر به مناطق بار دار درام می چسبد و همچنین کیفیت بهتری را به کاغذ منتقل می کند. به همین جهت توصیه ما جهت شارژ کارتریج استفاده از بهترین تونر میباشد.
مواردی که متخصصان شارژ کارتریج در هنگام شارژ کارتریج به آن توجه می کنند:
متخصصان شارژ کارتریج میدانند که اگر درام دارای خط و خش باشد میبایست در هنگام شارژ کارتریج تعویض گردد. زیرا در هنگام چاپ باعث ایجاد نشانه های ناخواسته روی کاغذ میشود و یا حتی در بعضی مواقع باعث حذف برخی از مطالب چاپ شده میشود. متخصصان شارژ کارتریج میدانند یک درام دارای طول عمر مشخصی است و میبایست پس از یک دوره مشخص تعویض گردد. منخصصان شارژ کارتریج میدانند که در هنگام شارژ کارتریج نباید به هیچ عنوان به درام ضربه ای حتی کوچک وارد گردد.
آموزش مگنت کارتریج:
مگنت میله ای است به اندازه طول درام و کارتریج. وظیفه مگنت باردار کردن تونر می باشد. مگنت تونر را پس از باردار کردن به درام انتقال می دهد. در صورت عدم کارکرد صحیح مگنت تونرها به خوبی بادرار نشده و کیفیت چاپ را پائین می آورد. در صورت درست عمل نکردن مگنت صفحات چاپ شده ابری شکل و یا کمرنگ می باشند.
آموزش فوم رول کارتریج
فوم رول میله ای است به اندازه طول درام و کارتریج. وظیفه فول رول پاک کردن درام پس از هر بار چاپ می باشد.
آموزش بلید
بلید تیغه ای است روی درام ، این تیغه تونرهای سطح درام را جمع آوری می کند. تونرهای سوخته و تونرهای استفاده نشده.
آموزش چیپ ست کارتریج
چیپ ست یا شمارنده یک برد و یا مداری می باشد که بر روی کارتریج قرار دارد و ظیفه آن شمارش تعداد صفحات چاپ شده می باشد و اگر تعداد صفحات چاپ شده به حد مجاز برسد کارتریج غیر فعال می شود.
راههای مختلفی برای رفع این مشکل وجود دارد. یکی از راهها ریست و دیگری تعویض چیپ ست می باشد.
موارد اولیه عمومی تعمیر کارتریج و شارژ کارتریج پرینترهای لیزری و جوهرافشان
- كارتريجها را همواره در حالت افقي نگهداري يا حمل نماييد.
- دماي نگهداري كارتريجها بين 0 تا 35 درجه سانتيگراد باشد. كارتريجها را در معرض آفتاب و نور شديد قرار ندهيد.
- پرينتر را در محيط پر گرد و غبار، كنار پنجره و در معرض آفتاب و گرما قرار ندهيد.
- بهتر است پريز برق پرينتر با يك پرينتر ليزري ديگر يا با كامپيوتر و مانيتور ال سی دی مشترك نباشد و محل اتصال كابل برق به پريز و پرينتر شل نباشد تا از جرقه زدن جلوگیری شود.
- هنگام پرينت كردن پرينتر را خاموش نكنيد. همچنين هنگام پرينت كردن در پرينتر را باز نكنيد. هر دو حالت فوق منجر به گير كردن كاغذ در پرينتر ميشود.
- از پرينت روي كاغذهاي منگنه دار يا چسبنده پرهيز نماييد.
- پهنای سینی كاغذ را به شكلی تنظيم كنيد كه با لبه كاغذ مماس باشد و حداكثر نيم ميليمتر از سمت چپ و راست با كاغذ فاصله داشته باشد.
- چنانچه به هر دليل كاغذ در پرينتر گير كرد پس از شناسايي محل كاغذ به آرامي و با دقت به شكلي آن را آزاد كنيد كه تكهاي از كاغذ كنده نشود چون باقي ماندن تکه کوچکی از كاغذ در پرينتر به سادگي ميتواند دستگاه را متوقف كند.
- چنانچه از كاغذهاي گلاسه براي چاپ استفاده ميكنيد سعي كنيد از كاغذهايي كه مخصوص پرينتر ليزر رنگي است استفاده كنيد. اكثر كاغذ گلاسههاي موجود در بازار مخصوص پرينترهاي جوهر افشان است و استفاده از اين كاغذها در ليزر رنگي ممكن است باعث شل شدن كاغذ در اثر حرارت فيوزر (جايي كه كاغذ در پرينتر گرم ميشود تا تونر روی آن پخته شود و در قسمت نزديك به خروجي كاغذ از پرينتر قرار دارد) شود و كاغذ در پرينتر گير كند. ضمناً حداكثر وزن كاغذ مورد استفاده را ميتوانيد در درايور پرينتر ببينيد.
- هنگام استفاده از كاغذهاي سنگين حتماً نوع كاغذ را در درايور تعريف كنيد تا پرينتر وزن كاغذ را بداند و سرعت حركت كاغذ را تنظيم كند در غير اين صورت ممكن است رنگ چاپ شده بخوبي به كاغذ نچسبد و به راحتي كنده شود. (در اين حالت عمل پخته شدن پودر به خوبي روي كاغذ انجام نشده است)
- از استفاده طولاني و بيوقفه از پرينتر خودداري نماييد. در پرينترهاي با قدرت كمتـر (مدلهاي پايينتر از 3500 HP) حداكثر 60 برگ و در پرينترهاي با قدرت بالاتر حداكثر 150 برگ را در يك مرحله پرينت كنيد و به مدت چند دقيقه به آن استراحت دهيد. ضمناً چنانچه هنگام پرينت كردن صداي فن خنك كننده پرينتر شنيده شد (اين موضوع بيشتر در فصل گرما اتفاق ميافتد) بهتر است استفاده از آن را متوقف كنيد و با يك استراحت كوتاه (حداقل 10 دقيقه) پرينت را از سر بگيريد.
- براي تميز كردن داخل پرينتر از دستگاههاي دمنده هوا (blower) استفاده نكنيد چون پودر موجود در داخل پرينتر ممكن است جلوي شيشه ليزر لايه نازكي از گرد پودر ايجاد كند و تصوير چاپ شده را غير شفاف كند. همچنين از جارو برقي استفاده نكنيد چون تونرهاي ريخته شده در پرينتر توسط جارو جذب نميشود و از جارو به هوا پراكنده ميشود . بهتر است در حالي كه پرينتر خاموش است (و كابل برق را نيز كشيدهايد) از يك پارچه مرطوب كه آب آن به طور كامل گرفته شده است براي تميز كردن داخل پرينتر استفاده كنيد.
آموزش تصویری شارژ کارتریج لیزری Cartridge